Mājas rikotta
Sastāvdaļas
- 1l trekna piena ņemiet treknāko, ko varat atrast veikalā, var arī saldo krējumu
- 1 citrona sula
Rikotta ir itāļu siers. Man viņš atgādina biezpienu. Veikalos var nopirkt - esmu redzējusi. Ir gan igauņu ražojums, gan īstais itāļu.
Pagatavošana
1
Pienu ieliet katliņā un karsēt uz nelielas uguns, bet neļaut vārīties!
Kad piens ir uzkarsis, tur pieliet citrona sulu.
Visu laiku maisīt un pieskatīt - tas sāks mest
kunkuļus un drīz vien atdalīsies sūkalas.
Tikko sūkalas ir atdalījušās, var slēgt ārā un
nokāst caur sietu vai marli.
Notecināt un atdzesēt.
Sūkalas ārā nelejiet - tās var izmantot pankūku
pagatavošanai, hačapuri (iemācīšu obligāti)
un citiem ēdieniem.