Mak-cheese
Sastāvdaļas
- 250g makaroni
- 1 sīpols
- 1 gl. piena
- 2 olas
- 8 bekona šķēles
- 100g Edamas siera
- 50g rīvmaizes
- 2 ēd.k. sviesta
- sāls, pipari pēc garšas
Makaroni un siers, vairumam bērnu top produkti. Un kā redzams ne tikai Latvijā, bet visā plašajā pasaulē!
Šī ir tradicionāla Britu recepte. Līdzīgs
tradicionāls ēdiens tiek mazuļiem gatavots arī
Šveicē un tur to sauc par Älplermagronen. Jau pārbaudījām, Latvijas bērneļiem arī garšo. :)
Pagatavošana 2 porcijas
1
Makaronus novārīt sālsūdenī līdz "al dente"
konsistencei. Ūdeni noliet, bet makaronus neskalot.
Bekonu sagriezt strēmelītēs.
Sieru sarīvēt.
Sīpolu smalki sakapāt un apcept sviestā.
Olas saputot ar pienu un pievienot pēc garšas sāli un piparus.
Makaronus sajaukt ar šķiņķi un sieru.
Karstumizturīgas formas iesmērēt ar sviestu. Pārlikt tajās makaronus, pārliet ar olu-piena maisījumu un pārkaisīt ar rīvmaizi. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos, apm. 20 min.
Bekonu sagriezt strēmelītēs.
Sieru sarīvēt.
Sīpolu smalki sakapāt un apcept sviestā.
Olas saputot ar pienu un pievienot pēc garšas sāli un piparus.
Makaronus sajaukt ar šķiņķi un sieru.
Karstumizturīgas formas iesmērēt ar sviestu. Pārlikt tajās makaronus, pārliet ar olu-piena maisījumu un pārkaisīt ar rīvmaizi. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos, apm. 20 min.