Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Mannas deserts ar granātābolu

Sastāvdaļas
  • 100g manna
  • 500ml piens
  • 1 vaniļas pāksts (tukša)
  • 1 granātābols
  • 60g cukurs
  • 40g mandeļu lapiņas (pēc vēlmes)
  • 4-5 ēd.k. rožu sīrups
Granātābols ir augstvērtīgs līdzeklis dažādu sirds un asinsvadu slimību profilaksei. Tas spēj pazemināt holesterīna līmeni asinīs. Indiešu gudrie savulaik apgalvoja, ka granātābolu spirdzinošā sula attīra asinis, atjauno organismu un uzlabo sejas krāsu. Turklāt šajā desertā kopā ar mannu tie sader jo īpaši. Nobaudiet!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pienu sajaukt ar mannu, cukuru, vaniļas pāksti un uzkarsēt. Vārīt 5-7 min., visu laiku maisot, kamēr manna ir gatava. Izslēgt uguni un atdzesēt. Vaniļas pāksti izņemt ārā.
2
Mannu sablendēt ar rožu sīrupu, atdzesēt. Deserta trauciņos vai glāzītēs kārto slāņos - slāni mannas, slāni granātābolu sēklas. Pasniedz atdzesētu. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar mandeļu lapiņām un pārliet ar rožu sīrupu.

Pievienot komentāru

Deserti