piektdiena, 26. aprīlis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pankūkas Dorijaki

Sastāvdaļas
  • 1 ola
  • 45g milti
  • 40g brūnais cukurs
  • 1/4 ēd.k. cepamais pulveris
  • 1 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. ūdens
  • 1/4 ēd.k. eļļas
Ja Japānā uz kāda jumta arī mitinās Karlosons un tas šad tad ciemojas pie Japāņu brālīša, tad kopā ar Japāņu ievārījumu viņi noteikti bauda tradicionālas Japāņu pankūkas - Dorijaki

Pagatavošana

1
Olas uzputot kopa ar cukuru, līdz olas kļūst baltas. Pievienot medu, ūdeni un cepamo pulveri. Vēlreiz sajaukt. Pievienot izsijātus miltus un sajaukt visu kopā ar karoti, līdz masa ir viendabīga un nav kunkuļi. Apsegt bļodu ar plēvi un atstāt uz 30 min.
2
Pannu iesmērēt ar eļļu un uzkarsēt. Uzliet uz pannas uz katru pankūku pa vienam kausiņam miltu maisījuma. Kad parādās burbuļi cept vēl 1,5 min. Apgriezt pankūku otrādi un cept vel pusminūti. Pankūkas atdzesēt. Uz vienas pankūkas liek ievārījumu, saldo biezpiena masu vai augļus, apsedz ar otru pankūku un piespiež. Pankūkas uzreiz jāietin plēvē vai papīrā lai neapkalst.

Pievienot komentāru

Receptes bērniem