Pankūkas no griķu miltiem ar salami un sinepju mērci
Sastāvdaļas
- 300g griķu milti
- 750ml auksts ūdens
- 1 ola
- 150g sviests cepšanai
- sāls
- Mērcei:
- 200g salami desa
- 150g krējums
- 4 ēd.k. sinepes
- 1 neliels puravs (tikai baltā daļā)
- sāls, svaigi malti pipari
Radusies vēlme pagatavot ko vienkāršu, taču neierastu? Nekādu problēmu! Izmēģiniet šo lielisko pankūku recepti un sapratīsiet, ka taisnība vien ir teicienam - viss ģeniālais ir vienkāršs!
Pagatavošana
1
Dziļā bļodā iesijā miltus ar sāli, pievieno olu un nelielās porcijās pievienojot ūdeni iemaisi mīklu. Apsedz ar tīru dvielīti un noliek uz 1 stundu.
2
Pagatavo mērci. Pannā bez eļļas apcep desas šķēles no abām pusēm. Pievieno krējumu un sinepes, svaigi maltus piparus pēc garšas. Pannu noņem no uguns un pievieno sagrieztus puravus.
3
Pannu iesmērē ar sviestu un uzcep pankūkas.
Gatavas pankūkas kārto uz šķīvja, pārlej ar mērci un saloka uz pusēm. Pasniedz siltas.