Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sāļie cepumi ar riekstiem un baziliku

Sastāvdaļas
  • 250g kārtainās bezrauga mīklas
  • 100g sāļo zemes riekstu
  • 100g rīvēts Parmezāna siers
  • baziliks
  • 1 ķiploka daiviņa
Baziliks jau no seniem laikiem ir iecienīts un plaši audzēts garšaugs. To izmanto uzturā un ēteriskās eļļas ieguvei pārtikas rūpniecības, parfimērijas un medicīnas vajadzībām. Šajā receptē tieši baziliks piešķir cepumiem īpašo toni un pēcgaršu.

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem.

Riekstus sasmalcināt blenderī kopā ar bazilika lapiņām un ķiploku. Mīklu izrullēt, bet ne pārāk plāni. Riekstus ar zaļumiem vienmērīgi izklāt uz mīklas, pārkaisīt ar rīvētu Parmezānu. Mīklu sarullēt trubiņā un ar asu nazi sagriezt apm. 1 cm biezās šķēlēs.
2
Cepumus sakārtot uz iepriekš izklātas ar cepamo papīru cepešpannas, bet ne pārāk tuvu vienu otram. Cept cepeškrāsnī apm. 20 min.
3
Cepumus pilnībā atdzesēt.

Pievienot komentāru

Konditoreja