Shutterstock

Siera cepumi

Sastāvdaļas
  • 240 miltu
  • 220 mīksta sviesta
  • 200 g siera
  • 60 g mandeļu plāksnīšu
  • ½ tējk. kūpinātas paprikas
  • ⅓ tējk. sāls
  • šķipsna Kajennas piparu
Apaļie cepumiņi garšos gluži tāpat kā zināmie siera radziņi, atšķirsies tikai to forma. No šīm sastāvdaļām sanāks 600g cepumu.

Pagatavošana

1
Visas sastāvdaļas liec bļodā un ar rokām samīci viendabīgā mīklā.
2
Mīklu sarullē 3–4 cm diametra rullītī un ietin cepamajā papīrā vai pārtikas plēvē. Liec ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai sacietē.
3
Uzkarsē krāsni līdz 185 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.
4
Izņem mīklu no ledusskapja un iztin no iepakojuma. Griez no rullīša 3–4 mm biezas ripiņas un kārto uz plāts. Liec cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini. Uzmanies, lai nepārceptu, jo tad tie kļūst rūgteni.

Pievienot komentāru