piektdiena, 26. aprīlis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sautējums ar desiņām marokāņu gaumē

Sastāvdaļas
  • 500g mednieku desiņas
  • 400g konservētas baltās pupiņas
  • 400g konservēti tomāti
  • 250ml vistas buljons
  • 2 selerijas kāti
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. sinepju graudi
  • 1/2 tējk koriandra sēklas
  • pētersīļi
  • melnie pipari
  • oliveļļa
  • sāls
Marokāņu virtuve un maltīšu kultūra tiek uzskatīta par vienu no daudzveidīgākajām pasaulē. Tajā vērojami berberu, spāņu, franču, arābu, portugāļu, korsikāņu, mauru, tuvo austrumu, Vidusjūras un Āfrikas kultūru ietekmes un elementi. Taču izmēģiniet šo recepti un noteikti teiksiet - šis ēdiens ir arī manā gaumē!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolu un ķiplokus sagriezt šķēlītēs. Burkānus un selerijas kātus sagriezt palielās strēmelītēs. Desiņas sagriezt tāpat kā burkānus un selerijas. Piestā saberzt sinepju sēklas, koriandru un melnos piparus pēc garšas.
2
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept desiņas. Pievienot sīpolus, ķiplokus, burkānus un selerijas un visu apcept. Pieliet buljonu, sasmalcinātus konservētus tomātus, garšvielas un sautēt apm. 20 min. Pašās beigās pievienot pupiņas, sāli pēc garšas un sautēt vēl pāris minūtes.
3
Pasniedz pārkaisot ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Klāt var pasniegt rīsus vai svaigu maizi.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni