piektdiena, 26. aprīlis

Siera radziņi

Sastāvdaļas
  • 2,5 gl miltu
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • 1 tējk sāls
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • 200g cietais siers
  • 1 ola apsmērēšanai
Šī ir sena un pārbaudīta recepte. Šajā receptē ir ļoti būtiska pagatavošanas secība. Ja to mainīt, rezultāts krietni atšķirsies no iecerētā!

Pagatavošana

1
Miltus izsijāt bļodā kopā ar sāli un dzeramo sodu.
2
Sviestu izkausēt. Pievienot krējumu un visu sajaukt. Šo masu pārliet bļodā ar miltiem un iejaukt mīklu, pēc nepieciešamības pievienojot vēl miltus. Mīcīt tik ilgi, kamēr veidojās mīksta mīkla un no viņas var uztaisīt bumbu. Mīklu atstāt atpūsties uz 30 min.
3
Miklu izrullēt (lai būtu vieglāk, var sadalīt 4-5 daļās) un sagriezt trīsstūrīšos. Uz resnāka gala liek pildījumu, uzlocīt galiņus un sarullēt. Apsmērēt ar olu un cept cepeškrāsnī līdz garoziņa ir viegli brūna.

Pievienot komentāru

Konditoreja