piektdiena, 26. aprīlis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smilšu cepumu ziedi ar biezpiena pildījumu

Sastāvdaļas
  • 250g milti
  • 200g sviests (istabas temperatūrā)
  • 100g pūdercukurs
  • 2 olu dzeltenumi
  • šķipsniņa sāls
  • Pildījumam:
  • 350g biezpiens
  • karameļu sīrups pēc garšas
  • 1/2 tējk. vaniļas cukurs
Mūsu recepšu portāla devīze:"Ēdiens var būt ne tikai garšīgs, bet arī skaists"! Apskatot šīs receptes foto, jūs taču tam piekritīsiet?!

Pagatavošana

1
Miltus izsijāt, pievienot mīkstu sviestu, pūdercukuru, sāli un iemīcīt mīklu - veidosies drupačas. Tad pievienot olu dzeltenumus un mīcīt, kamēr mīkla kļūst viendabīga un elastīga. Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem un izrullēt mīklu apm. 5mm biezā slānī. Ar formiņas palīdzību izgriezt puķītes. Puķītes ieklāt keksu formiņās vai nu izveidot puķītes (kā to paveikt skat. šeit). Izvedotās puķītes ievietot ledusskapī uz 30 min.
2
Cep cepeškrāsnī 180 grādos 15 min. Cepumus izņemt no cepeškrāns un atdzesēt.
3
Biezpienu sablendēt ar sīrupu un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst krēmveidīga. Piepildīt puķītes ar biezpiena masu. Līdz pasniegšanai glabāt ledusskapī.

Pievienot komentāru

Konditoreja