Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
A fresh strawberry tart on a plate, selective focus

Smilšu groziņi ar zemenēm

Sastāvdaļas
  • 200g milti
  • 100g sviests
  • 100g cukurs
  • 1 ola
  • 200g biezpiens
  • 100g turku/grieķu jogurts
  • vaniļas ekstrakts
  • 8-10 zemenes
200g zemeņu satur 16% no dienā nepieciešamās balastvielu devas. Zemenes vislabāk lietot uzturā svaigas. Jāatceras, ka termiski apstrādājot samazināsies C vitamīna daudzums. Zemenes nevajadzētu uzglabāt siltumā un tiešos saules staros, pāris dienu garumā tās lieliski saglabās savu svaigumu ledusskapī.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Aukstu sviestu sarīvēt uz dārzeņu rīves. Pievienot 50g cukuru un miltus, samaisīt līdz veidojas drupačas. Pievienot olu un iemīcīt viendabīgu mīklu. Izveidot no mīklas bumbu, ietīt pārtikas plēvē un ievientot ledusskapī uz 30 min. Ja nesanāk izveidot bumbu un mīkla drūp, tad mīklai pievienot pa 1 tējk. aukstu ūdeni.
2
Miklu ar pirkstiem izkārtot formiņās, izveidojot bortiņus. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 190 grādos 20-25 min.
3
Biezpienam pievienot atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, vaniļas ekstraktu un jogurtu. Visu sablendēt. Ar šo krēmu piepildīt atdzisušos groziņus. Zemenes sagriezt plānās šķēlītēs un izdekorēt ar tām groziņus.

Pievienot komentāru

Konditoreja