Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svaigu ogu tarte

Sastāvdaļas
  • Pamatnei:
  • 150g sviests (istabas temperatūrā)
  • 200g milti
  • 75g cukurs
  • 1 ola
  • Pildījumam:
  • 450g svaigas ogas
  • 150g medus
  • 45g Balzamiko
  • 2g melnie pipari
  • 100ml ūdens
  • 40g kartupeļu ciete
Ko te vēl piebilst - ogu laiks! Izmantojiet šo lielisko brīdi, lai pagatavotu vienreizējo desertu! Gatavojot šo kūku jums nepieciešama forma 20cm.

Pagatavošana

1
Sviestu ar cukuru uzputot līdz masa kļūst gaisīga. Pievienot miltus, olu un iejaukt mīklu. Izveidot mīklas bumbu, ietīt to pārtikas plēvē un novietot ledusskapī vismaz uz 30 min.
2
Mīklu izrullēt ne pārāk plānā slānī starp divām cepamā papīra loksnēm. Uzmanīgi pārnest mīklu uz cepam-formu, piespest gar malām un nogriezt lieko.
Cept zem sloga iepriekš uzkarsētā līdz 190 grādiem krāsnī 20 min. Pamatni izņemt no cepeškrāsns, noņemt slogu un mazliet atdzesēt.
3
Gatavojam pildījumu .
Ogas pārlasīt un iebērt katlā ar biezu apakšu. Pievienot medu, Balzamiko, svaigi maltus piparus pēc garšas un karsēt ogas apm. 5 min, lai ogas izdala sulu. Kartupeļu cieti iejaukt aukstā ūdenī un tievā strūklā lejot iejaukt ogu maisījumā. Karsēt līdz masa sāk biezēt. Vēl karstu ogu masu pārliet sagatavotajā pamatnē un ar karoti izlīdzināt, mazliet piespiežot.
4
Atdzesētu tarti dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām. Pasniedz ar medu vai saldējumu.

Pievienot komentāru

Konditoreja