Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Preserved tomato in glass jar, selective focus

Tomāti ar ķiplokiem un medu

Sastāvdaļas
  • 1,5kg kiršu tomātiņi
  • 1 ķiploka galviņa
  • lauru lapa
  • diļļu kāti
  • mārrutku lapas
  • upeņu lapas
  • Marinādei (uz 1 l ūdens):
  • 2 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. sāls
  • krustnagliņas
  • smaržīgo piparu graudiņi
Katra saimniece kaut reizi ir konservējusi dārzeņus un protams šajā procesā izmanto etiķi. Taču etiķis atņem dārzeņiem dabīgo garšu. Savukārt šajā receptē iztiksim bez etiķa, jo šādi saglabāsies tomātu dabīgā garša.

Pagatavošana

1
Tomātus nomazgāt. Ķiplokus notīrīt, sagriezt daiviņas uz pusēm. Tomātus sakārtot tīrās burkās, pievienojot lauru lapu, mārrutku lapu, sagrieztus ķiplokus, upeņu lapas un diļļu kātus.
2
Burkas piepildīt līdz malām ar verdošu ūdeni. Pēc 5 min. ūdeni noliet katlā. Pievienot sāli, medu, garšvielas un uzvārīt. Ar karstu marinādi pārliet tomātus un pēc 5 min. noliet. Marinādi vēlreiz uzvārīt un pārliet tomātus tā, lai pāriet pāri burkas malām. Uzreiz aivākot, apgriezt burkas otrādi, ietīt segā un atstāt atdzist.

Pievienot komentāru

Konservēšana