Cidonijas ar ķirbi marinādē
Sastāvdaļas
- 800 g iztīrīta, nomizota ķirbja
- 450 g cukura
- 300 g cidoniju
- 1 citrons
- 2 lauru lapas
- 8 smaržīgie pipari
- 4 krustnagliņas
- ½ tējk. sāls
Šai receptei izvēlies stingras šķirnes ķirbji, piemēram, muskata vai sviesta ķirbi, jo tie karstumā tik ātri neizjuks. Sanāks divas 1 l burkas.
Pagatavošana
1
Cidonijas sagriez 8 daļās, izņem sēklas un cieto sieniņu, kas atdala sēklu kambarus. Ķirbi sagriez 2 cm lielos kubiņos.
2
Uzvāri 1 l ūdens kopā ar cukuru, krustnagliņām, pipariem, lauru lapām, divām pirksta garuma citronu mizas strēmelēm un sāli. Liec iekšā cidonijas un ķirbi un uz mazas uguns vāri 5 minūtes. Verdošu salej burkās, taisnīgi sadalot garšvielas.
3
Ja marinējums domāts apēšanai tuvākajā laikā, tam ļauj atdzist un uzglabā ledusskapī. Ilgākai glabāšanai burkas sterilizē 15 minūtes 80 grādos.