Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Provencal chicken stew with pepper ant tomato, selective focus

Vista "Ilgais ceļš kāpās"

Sastāvdaļas
  • 750g vistu šķiņķīši bez kaula
  • 2gb. krāsaina paprika
  • 400g konservēti tomāti
  • 100g milti
  • 100g olīvas
  • 1/2 gl vistas buljons
  • 2 sīpoli
  • 4 anšovu filejas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 lauru lapa
  • timiāns
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • sāls, pipari
Recepte nav sarežģīta un arī laika ziņā nav ilgi gatavojama. Tad rodas loģisks jautājums - kāpēc receptei šāds nosaukums? Atbilde - tāpēc, ka labi izklausās...

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vistas gaļu sagriezt mazākos gabalos un apviļāt miltos, pārkaisīt ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā vistas gabaliņus. Apceptus vistas gaļu pārlikt katlā.
2
Tajā pašā pannā pieliet vēl mazliet eļļu un apcept smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Pievienot anšovus, sagrieztu papriku un cept 5-7 min. Dārzeņus pārlikt pie vistas, pievienot sasmalcinātus konservētus tomātus, timiānu, sagrieztas olīvas un lauru lapu. Pievienot buljonu, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un sautēt 20 min.
3
Pasniedz ar kartupeļiem vai rīsiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni