Vista "Ilgais ceļš kāpās"
Sastāvdaļas
- 750g vistu šķiņķīši bez kaula
- 2gb. krāsaina paprika
- 400g konservēti tomāti
- 100g milti
- 100g olīvas
- 1/2 gl vistas buljons
- 2 sīpoli
- 4 anšovu filejas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 lauru lapa
- timiāns
- 3 ēd.k. olīveļļa
- sāls, pipari
Recepte nav sarežģīta un arī laika ziņā nav ilgi gatavojama. Tad rodas loģisks jautājums - kāpēc receptei šāds nosaukums? Atbilde - tāpēc, ka labi izklausās...
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vistas gaļu sagriezt mazākos gabalos un apviļāt miltos, pārkaisīt ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā vistas gabaliņus. Apceptus vistas gaļu pārlikt katlā.
2
Tajā pašā pannā pieliet vēl mazliet eļļu un apcept smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Pievienot anšovus, sagrieztu papriku un cept 5-7 min. Dārzeņus pārlikt pie vistas, pievienot sasmalcinātus konservētus tomātus, timiānu, sagrieztas olīvas un lauru lapu. Pievienot buljonu, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un sautēt 20 min.
3
Pasniedz ar kartupeļiem vai rīsiem.