Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas gaļas iesmiņi ar ziemesriekstu mērci

Sastāvdaļas
  • 2 vistas filejas
  • 1 gl. kokosa piens
  • 1 ēd.k. cukurs
  • 1 gl. zemesrieksti
  • 8 ēd.k. turku/grieķu jogurts
  • 2 ēd.k. sojas mērce
  • Tabasco mērce
  • 1 tējk. paprikas pulvers
  • 1 tējk. karijs
  • 1/2 tējk. kumīns
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • sāls
Zemesriekstu dzimtene ir Dienvidamerika. Uzskata, ka tas ir cēlies no kalnu arahisa, ko savvaļā var sastapt Argentīnas kalnos. Pēc Amerikas atklāšanas portugāļi arahisu sāka audzēt savās kolonijās Dienvidaustrumāzijā, bet uz Eiropu tas atceļoja no Ķīnas. irlaiks.lv

Pagatavošana

1
Vistas filejas sagriezt plānās garās strēmelītēs. Vistu pārlikt plastikāta traukā, pievienot kokosriekstu pienu un likt marinēties uz apm. 30 min.
2
Zemesriekstus iebērt blendera traukā, pievienot jogurtu, sojas mērci un sablendēt, līdz masa kļūst viendabīga. Masai pievienot kariju, cukuru, smalki sakapātus ķiplokus, paprikas pulveri, kumīnu un Tobasco mērci pēc garšas un sablendēt vēlreiz.
3
Vistas fileju uzdurt uz iesmiņiem. Cept vai nu uz karstām oglēm, vai nu uz grila pannas līdz gatavībai, apm. 15 min. Jau gatavu gaļu pārkaisīt ar sāli pēc garšas.
4
Vistu pasniedz ar zemesriekstu mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni