Vistas gaļas sautējums ar kartupeļiem vīnā
Sastāvdaļas
- 700g vistas gaļa bez kaula (šķiņķīši,stilbiņi)
- 500g kartupeļi
- 250 ml vistas buljons
- 125ml baltvīns
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. citrona sula
- 1 ēd.k. olīveļļa
- timiāns
- sāls, pipari
- rīvēts Parmezāns
Bībelē vīns ir pieminēts 450 reizes! Un iespējams, tas tādēļ, ka vīns patiešām ir universāls dzēriens. Pagatavojiet šo recepti un pārliecinieties. Vīns ēdienam piešķir īpašu noti.
Pagatavošana
1
Kartupeļus notīrīt, sagriezt mazākos gabalos. Vistas gaļu sagriezt palielos gabalos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept tajā vistas gaļu. Pievienot ķiplokus un cept vēl apm. 1 min. Pievienot vīnu, vistas buljonu, kartupeļus un timiānu, apsegt katlu ar vāku un sautēt līdz kartupeļi ir gatavi, apm. 30 min. Pašās beigās pievienot citrona sulu.
2
Sautējumu pasniedz pārkaisot ar rīvētu Parmezānu.