piektdiena, 26. aprīlis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas stilbiņi Tanduri marinādē

Sastāvdaļas
  • 1 kg vistu stilbiņi
  • 4 ēd.k. citrona sula
  • Marināde:
  • 350ml dabīgs jogurts
  • 40g paprikas pulveris
  • 4 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. malts kumīns
  • 1 tējk. Kajenas pipari
  • 1 tējk. malts koriandrs
  • 1 tējk. ingvera pulvers
  • svaigi malti pipari
  • 1 tējk. sāls
Šī recepte nāk no Austrumiem. Parasti vistu marinē jogurta marinādē un cep speciālās krāsnīs, kuras arī sauc par "tandur". No citām marinādēm šī atšķiras ar iztekti sarkanu krāsu. Bet mūsu apstākļos vistu var cept cepeškrāsnī vai nu uz oglem, tikai oglēm jabūt baltām.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Lielā bļodā sajaukt jogurtu, ķiplokus, kumīnu, papriku, kajenas piparus, koriandru, ingveru, sāli un piparus. Ar šo maisījumu ierīvēt stilbiņus un atstāt uz nakti ledusskapī marinēties.
2
Krāsni uzkarsēt līdz 230 grādiem. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru un sakārtot vistas stilbiņus. Katru stilbiņu ieeļļot un cept līdz gatavībai.
3
Pasniegt pārlejot ar citrona sulu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni