Ludmilas Putinas vīra Artūra Očeretnija villa pie Biaricas (ekrānuzņēmums no "X")

Francijā konfiscē Ludmilas Putinas "ģimenes ligzdiņu" Atlantijas okeāna piekrastē

Pasaulē
18. aprīlī 07:18 2024. gada 18. aprīlī 07:18
 
Ārzemju
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam.

Lēmums par konfiskāciju ticis pieņemts pēc pretkorupcijas organizācijas "Transparency International" pieprasījuma pārbaudīt līdzekļu izcelsmi, par kuriem tika iegādāts šis nekustamais īpašums, vēsta Francijas preses izdevums "Challenges".

Villa "Suzanne" atrodas Biskajas līča piekrastē netālu no kūrortpilsētas Biaricas un ir novērtēta ar 5,4 miljoniem eiro. Villas un ap to esošās teritorijas kopējā platība ir 5000 kvadrātmetru.

Saistītās ziņas

Putina bijusī sieva kara laikā ievērojami nopelnījusi
Vladimira Putina bijusī sieva apprecējusies ar 37 gadus vecu vīrieti. FOTO
Krievijas prezidents Putins televīzijā paziņo, ka izšķīries no sievas Ludmilas. VIDEO

Očeretnijs iegādājās šo villu 2013.gadā - laikā, kad Putinu pāris paziņoja par šķiršanos. Par Ludmilas Putinas otro laulību oficiāli netika paziņots. Saskaņā ar mediju ziņām viņa apprecējusies ar Očeretniju 2015.gadā.

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki 2022.gada augustā publicēja pētījumu, saskaņā ar kuru Artūram Očeretnijam un Ludmilai Putinai pieder divi dzīvokļi Spānijas pilsētā Malagā ar kopējo vērtību ap diviem miljoniem ieor un dzīvoklis Šveices pilsētā Davosā, kura aptuvena vērtība ir 3,5 miljoni eiro. Pētījumā arī noskaidrots, ka Putinai un Očeretnijam nodrošina ienākumus telpu izīrēšana Maskavas centrā, no kuras viņi iegūst 250 miljonus Krievijas rubļu (2,5 miljonus eiro) gadā.   

Citi šobrīd lasa

Ko īsti svinam 1. maijā? Šī diena ir īsts „svētku jūklis” 1
Nepālas algotņi masveidā dezertē no Krievijas okupācijas armijas 1
Skinhedi ālējas Vecrīgā - var piekaut kurpju šņoru krāsas dēļ 9
Pievienot komentāru