Ukrainas robežsargi norādīja, ka iebraukšanu Ukrainā šajos kontrolpuntos gaida vairāk nekā 1700 kravas automašīnu. (Foto: EPA/Scanpix)

Polijas lauksaimnieki pārtrauc blokādi divos robežkontroles punktos ar Ukrainu

Pasaulē
20. aprīlī 14:07 2024. gada 20. aprīlī 14:07
  Jauns.lv/LETA
Polijas lauksaimnieki sestdien pārtraukuši blokādi divos robežkontroles punktos ar Ukrainu, paziņoja Ukrainas Valsts robežsaredzes dienests.

"Šodien pēc plkst.9 Polijas lauksaimnieki pabeidza protesta akciju pie šiem kontrolpunktiem. Kravu transportlīdzekļu reģistrācija un pārbraukšana pāri robežai divos virzienos notiek kā ierasts," teikts ziņojumā, informējot par Šehiņu-Medikas un Krakovecas-Korčovas robežkontroles punktu blokādes izbeigšanu.

Ukrainas robežsargi norādīja, ka iebraukšanu Ukrainā šajos kontrolpuntos gaida vairāk nekā 1700 kravas automašīnu.

Abu robežkontroles punktu blokādi Polijas lauksaimnieki atsāka 18.aprīlī. Nākamajā dienā Polijas premjerministrs Donalds Tusks aicināja protestējošos lauksaimniekus izbeigt Polijas un Ukrainas robežas blokādi. Viņš pauda, ka Ukrainas pašreizējā situācija ir ļoti sarežģīta pēdējā laika Krievijas īstenotās bombardēšanas dēļ un drīzumā var izšķirties kara liktenis.

Tusks arī uzsvēra, ka Polijas varas iestādes nevar pieļaut robežšķērsošanas punktu bloķēšanu neatkarīgi no protestu pamatojuma, jo Polija nevar "nekādā veidā kaitēt Ukrainai situācijā, kad tiek izlemts kara liktenis".

Kā informēja Ukrainas robežsardzes dienesta pārstāvis Andrijs Demčenko, sestdienas rītā Ukrainas kravas automašīnām joprojām ir bloķēti divi virzieni uz Poliju: Jahodinas-Dorohuskas kontrolpunkts un Ravas-Ruskajas-Grebnojes kontrolpunkts.

Šajos abos virzienos poļu zemnieki kravas transportlīdzekļiem neļauj braukt uz Poliju vispār, bet noteiktam skaitam kravas automašīnu virzienā uz Ukrainu. Kopumā Polijā pie šiem kontrolpunktiem rindās šobrīd ir aptuveni 650 kravas automašīnu.

Polijas lauksaimnieki jau vairākus mēnešus bloķē robežšķērsošanas punktus ar Ukrainu, protestējot pret, viņuprāt, negodīgu konkurenci, ko rada ievestās ukraiņu preces.

Robežas bloķēšana un strīds par labību ir saasinājis attiecības starp kaimiņvalstīm, lai gan Polija kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā ir izrādījusi stingru atbalstu Kijivai.

Citi šobrīd lasa

"Tā ir nolādēta šoseja!" Ziemeļīriju satriec 17 gadu vecas lietuvietes un viņas mīļotā puiša nāve
Dārgākās konfektes Dainas dzīvē! Kā ciemakukulis no Latvijas gandrīz beidzās ar cietumsodu Abū Dabī 1
FOTO: Balderis, Dārziņš un Ko burtiski “iznīcina” Saeimas hokeja komandu 1
Pievienot komentāru