Gribat saņemt 18 000 eiro par gulēšanu? Ir vakance!

Pasaulē
27. aprīlī 07:21 2024. gada 27. aprīlī 07:21
 
Ārzemju
nodaļa
| Jauns.lv
Vācu aviācijas un kosmonautikas centrs (DLR) meklē cilvēkus, kuriem nāksies nogulēt divus mēnešus, ne reizi nepieceļoties. Pētījums tiks veikts Ķelnē. Pirmā dalībnieku grupa startēs šā gada septembrī, informē DW.

Vācijas Aviācijas un kosmonautikas centrā startē jauns pētniecības projekts, centra mājaslapā pavēstījuši zinātnieki. Lai to īstenotu, centram nepieciešami "sauszemes astronauti", kas gatavi nogulēt 60 dienas pēc kārtas.

Izklausās tīri labi: divus mēnešus bez modinātāja, nepieciešamības kaut kur steigties un strādāt!

Tomēr ne viss ir tik vienkārši. Gulta tiks noliekta par sešiem grādiem - tā, ka testētāju galva atradīsies zem kāju līmeņa, turklāt pastāvīgi, nevis ik pa laikam.

Šādā stāvoklī tiks novērots šķidrumu pieplūdums galvai, visām organisma iekšējām sistēmām būs jāpārkārtojas. Tāpat mainīsies slodze muskuļiem.

Tas, kas notiks ar cilvēka organismu situācijā, kas ir tuvu tam, kādā jāatrodas īstiem astronautiem, būs jāvēro zinātniekiem. Pētījums tiek veikts, lai pēc tam, reālās kosmosa misijas izpildes gaitā, nebūtu pārsteigumu: astronauti zinās, kā pareizi jāgatavojas ilgstošajiem lidojumiem.

Līdzīgi pētījumi tiek veikti jau kopš 1980. gadiem. Pirmā izmēģinājuma grupa startēs 2024. gada septembrī, bet otra - 2025. gada aprīlī. Par dalību katrs no testētājiem saņems 18 tūkstošus eiro.

Atlasē tiek pieļautas sievietes un vīrieši vecumā no 24 līdz 55 gadiem, augumā no 1,53 līdz 1,90 metriem, ķermeņa masas indeksu (BMI) - no 18 līdz 30, viņiem jābūt veseliem, nesmēķējošiem un labi jārunā vāciski.

Citi šobrīd lasa

Somi pārsteidz, uz Eirovīzijas skatuves novelkot bikses... un tiek finālā!
Mirusi Maskavas deputāta nežēlīgi sistā sieva. Deputāts bija atgriezies no "specoperācijas" Ukrainā un mēdza izgāzt dusmas
Gruzijas valdošā partija grib veidot ienaidnieku sarakstus
Tēmas: Vācija
Pievienot komentāru