Vladimirs Putins un Sergejs Šoigu 2024. gada 7. martā Aviācijas skolā Krasnodarā. (Foto: AFP/Scanpix)

Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Pasaulē
24. aprīlī 11:25 2024. gada 24. aprīlī 11:25
 
Ārzemju
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts "Le Parisien", kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri..

PGA, kas ir ASV kompānijas "Astronics" meitasuzņēmums,  nodarbojas ar lidmašīnu elektroniskajām sistēmām. Pēc laikraksta avota sniegtās informācijas, kopš kara sākuma PGA ir saņēmis no četriem līdz pieciem miljoniem eiro par septiņu lidmašīnu tehnisko apkalpošanu Krievijā (no 300 000 līdz pusotram miljonam eiro par katru līgumu). Runa ir par Putina,  Šoigu, Drošības padomes sekretāra vietnieka Dmitrija Medvedeva un Federālā drošības dienesta (FSB) lidmašīnām.

Uzņēmums nosūtījis aprīkojumu uz Maskavu caur Armēniju un kārtojis maksājumus caur Dubaiju, norādīja avots. Pēc viņa teiktā, piegādes veiktas slepeni konteineros kopā ar citu aprīkojumu.

2023.gada decembrī, pēc avota teiktā,  pasūtīts elektroniskais aprīkojums Putina lidmašīnai viena miljona eiro vērtībā, un piegādes bijušas paredzētas 2024.gadā. Kā norāda "Le Parisien", avots par to zina, jo, pateicoties saviem sakariem profesionālajā vidē, viņš joprojām ir informēts par uzņēmuma biznesu.

Kādas tieši sistēmas PGA piegādājis Krievijas lidmašīnām, nav skaidrs. Uzņēmuma tīmekļa vietnē norādīts, ka tas piegādā sakaru un izklaides sistēmas, salona vadības un apgaismojuma sistēmas. Tīmekļa vietnē arī teikts, ka uzņēmuma klientu atbalsta biroji atrodas Francijā, ASV un Krievijā. 

Izdevuma avots apgalvo, ka pēdējās dienās no PGA aizgājuši vairāki augsta līmeņa darbinieki, kas, pēc viņa domām, varētu liecināt, ka Francijas iestādes ir ieinteresējušās par uzņēmuma darbību Krievijā.

PGA neatbildēja uz "Le Parisien" jautājumiem.

Citi šobrīd lasa

"Tas ir sirdi plosoši": Demija Mūra gatavojas Brūsa Villisa aiziešanai
FOTO: tas noteikti jāredz! Hokejisti "iznīcina" Saeimu, Dons pošas uz Eirovīziju, Allas Pugačovas jaunākie foto
Lieliskais Šilovs pirmo reizi NHL karjerā nospēlē "sausā" un palīdz "Canucks" iekļūt Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā
Pievienot komentāru