Ziedojumi tiek vākti sadarbībā ar NAFO organizāciju, lai sarūpētu automašīnas un FPV bezpilota lidaparātus Ukrainas īpašo operāciju spēku UAV vienībai un 79. brigādei. (Foto: Publicitātes foto)

Karš ir velobrauciena attālumā - Igaunijas deputāts no Tallinas mīsies līdz Kijivai

Pasaulē
26. aprīlī 09:48 2024. gada 26. aprīlī 09:48
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Igaunijas parlamenta deputāts Kristo Enn Vaga (Igaunijas Reformu partija) dodas ar velosipēdu no Tallinas uz Kijivu, īstenojot atbalsta kampaņu “Karš ir tikai viena velobrauciena attālumā” ar mērķi vākt ziedojumus Ukrainas armijai.

Parlamentārietis un bijušais profesionālais riteņbraucējs savu ceļu uz Kijivu uzsāk 26. aprīlī, un plānots, ka jau rīt, 27. aprīlī, viņš sasniegs Rīgu.

Atbalsta kampaņā “Karš ir tikai viena velobrauciena attālumā” iegūtos līdzekļus izmantos, lai Ukrainas kaujiniekiem iegādātu tik ļoti nepieciešamās 4x4 kravas automašīnas un bezpilotu lidaparātus.

"Sadarbībā ar Igaunijas Republikas valdību mēs katru dienu cenšamies atrast jaunus veidus, kā palīdzēt Ukrainai uzvarēt šajā karā. Tomēr man radās sajūta, ka, iespējams, es varu iesaistīties arī personīgi un veicināt atbalstu Ukrainas armijai,” stāsta Kristo Enn Vaga, Igaunijas parlamenta Nacionālās aizsardzības komitejas loceklis.

"Braucot ar velosipēdu no Tallinas uz Kijivu, mans mērķis ir aktualizēt jautājumu par to, ka karadarbība joprojām notiek mūsu tuvumā – tikai viena velobrauciena attālumā. Mums ir jādara viss, kas ir mūsu spēkos, lai nepieļautu, ka šis karš kļūst par pārgājiena attālumā esošu,” kampaņas nozīmību uzsver Kristo Enn Vaga.

Attālums no Tallinas līdz Kijivai ir aptuveni 1 700 kilometri, un ceļā ar velosipēdu ir jāpavada vidēji viena nedēļa. Igaunijas parlamenta deputāts savu ceļojumu uzsāk 26. aprīlī plkst. 8.00 Tallinas Brīvības laukumā.

Ziedojumi tiek vākti sadarbībā ar NAFO organizāciju, lai sarūpētu automašīnas un FPV bezpilota lidaparātus Ukrainas īpašo operāciju spēku UAV vienībai un 79. brigādei.

Saistītās ziņas

"Igaunija uzvarētu," kaimiņvalsts spēku komandieris izsakās par iespējamo sadursmi ar Krieviju
Igaunijas Drošības policija brīdina — pastiprinās Krievijas izlūkdienestu aktivitāte
Igaunijas Vides pārvalde izglābj nomaldījušos lācēnu

Ir nepieciešami 18 000 eiro, lai iegādātos divas ar nakts redzamības kamerām, braukšanai mālainā augsnē paredzētām riepām un integrētiem bezpilotu lidaparātu signālu traucētājiem aprīkotas piekabes automašīnas, savukārt 14 000 eiro nepieciešami 35 FPV lidaparātu iegādei. Tādēļ kampaņas minimālais mērķis ir savākt 50 000 eiro. Šis aprīkojums ir kritiski svarīgs Ukrainas karavīriem, kas ik dienu cīnās par brīvību frontes līnijās.

Igauņu politiķis Kristo Enn Vaga ir bijušais profesionālais riteņbraucējs, kurš ir pārstāvējis Igaunijas nacionālo komandu dažādās starptautiskās sacensībās un divus gadus pavadījis Francijā amatieru kluba sastāvā. Viņš arī ieguva čempiona titulu 2023. gada Baltijas Ceļa čempionātā amatieru kategorijā.

Citi šobrīd lasa

FOTO: kas noticis ar sakurām Uzvaras parkā? Uz kokiem parādījušās milzu plaisas 3
VIDEO: ukraiņi ar jūras dronu Krimā veiksmīgi uzbrukuši krievu okupantu ātrgaitas kuterim
Berluskoni līdzgaitnieks atklāj par Putinu ko tādu, kas licis viņam izvemties
Pievienot komentāru