Itālijas ārlietu ministrs Antonio Tajāni. (Foto: EPA/Scanpix)

Itālija izsauc Krievijas vēstnieku pēc paziņojuma par apkures sistēmu uzņēmuma nonākšanas "Gazprom" īpašumā

Pasaulē
27. aprīlī 22:26 2024. gada 27. aprīlī 22:26
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Itālija sestdien izsauca Krievijas vēstnieku pēc Maskava paziņojuma, ka nodod Itālijas apkures sistēmu uzņēmuma "Ariston Thermo Group" meitasuzņēmumu valsts enerģētikas giganta "Gazprom" "pagaidu pārvaldībā".

"Valdība pieprasa paskaidrojumus jautājumā par "Ariston Thermo Group" nacionalizāciju," paziņoja ārlietu ministrs Antonio Tajāni.

Viņš norādīja, ka ir lūdzis Itālijas Ārlietu ministrijas augstāko amatpersonu izsaukt Krievijas vēstnieku.

Tajāni pavēstīja, ka ir runājis ar "Ariston "vadītājiem, piebilstot, ka Roma "atbalsta uzņēmumus un ir gatava tos aizsargāt visos starptautiskajos tirgos".

Par "Ariston" meitasuzņēmuma pārņemšanu tika paziņots piektdien publicētajā Krievijas dekrētā, ko parakstījis Vladimirs Putins, lai gan tas datēts ar ceturtdienu.

Ar to 100% "Ariston" Krievijas uzņēmumu - "Ariston Thermo Rus", kas pieder "Ariston Holding NV", un "BSH Household Appliances", kas pieder "BSH Hausgerate GmbH", - akciju kontrole pāriet "Gazprom" meitasuzņēmumam "Gazprom Household Systems".

Citi šobrīd lasa

Francijas luksusa modes nams "Dior" jaunākajā kolekcijā iekļauj latviešu guļamtīklus
Kāds ir ilgā mūža noslēpums? Kuldīgas novada iedzīvotāja nosvin savu 99. dzimšanas dienu
FOTO, KAS JĀREDZ! Latvija beidzot tiek Eirovīzijas finālā, mūsu hokejisti dodas uz pasaules čempionātu, un kas 9. maijā notika Salaspilī?
Pievienot komentāru