Šogad šādu skatu 9. maijā Berlīnē vairs nebūs. (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Vēlreiz "denacificēs" Vāciju? Krievijas vēstniecība pieprasa atcelt Berlīnes aizliegumu 9. maijā demonstrēt PSRS, Krievijas un "Z" simboliku 3

Pasaulē
7. maijā 23:10 2024. gada 7. maijā 23:10
 
Ārzemju
nodaļa
| Jauns.lv
Krievijas vēstniecība Vācijā pieprasījusi, lai Berlīne atceltu aizliegumu Uzvaras svētkos 9. maijā demonstrēt PSRS un Krievijas simboliku.

“Uzskatām par nepieņemamu Berlīnes varas iestāžu lēmumu, kas 2024. gada 8.-9. maijā galvenajos padomju kara memoriālos aizliedz demonstrēt karogus, simbolus un citu atribūtiku, kas nesaraujami saistīta ar Uzvaras dienu, kā arī Vācijas un Eiropas atbrīvošanu no nacisma,” paziņoja Krievijas vēstniecība Berlīnē.

“Pieprasām atbilstošo aizliegumu pilnīgu atcelšanu. Uzskatām tos par diskrimināciju, kas ir pretrunā ar Krievijas un Vācijas tautu pēckara vēsturiskās samierināšanās garu,” piedraudēja vēstniecība.

Berlīnes administrācija 3. maijā pieņēma lēmumu, kas no 8. maija plkst. 6.00 līdz 9. maija plkst. 22.00 padomju kara memoriālos Treptova parkā, Tīrgartenē un Pankovā, kā arī to apkaimes teritorijās aizliedz ar nepārprotamu mājienu uz Krievijas invāziju Ukrainā, piemēram, nēsāt militāro formu un tās elementus, demonstrēt Krievijas agresijas “Z” un “V” simbolus, Georga lentītes, demonstrēt PSRS, Krievijas un Baltkrievijas karogus un ģerboņus, Krimas, Donbasa separātistu “tautas republiku”, anektēto Ukrainas apgabalu, Krievijas invāzijā aktīvi iesaistītās Čečenijas simboliku. Berlīnē aizliegts arī demonstrēt attēlus ar Ukrainas teritoriju bez 2014. gadā anektētās Krimas, 2022. gadā anektētajām Doneckas, Luhanskas, Hersonas un Zaporižjas apgabaliem.

Krievijas karogus un Georga lentītes atļauts izmantot pie pieminekļiem vai uz kapavietām uzliekamo vainagu, puķu pušķu noformējumā, bet militārās formas un Georga lentītes ierobežojumi neattiecas uz pašiem Otrā pasaules kara veterāniem.

Citi šobrīd lasa

Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 8
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Skatīt visus komentārus