Krievijas nodarītie postījumi Ukrainā. (Foto: Ekrānšāviņš)

Krievija īstenojusi pēdējā laikā lielāko gaisa uzbrukumu Ukrainai

Pasaulē
8. maijā 11:19 2024. gada 8. maijā 11:19
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv / LETA
Trešdien krievi uz Ukrainu raidījuši 55 dažāda tipa raķetes un 21 lidrobotu. Raķetes tika raidītas uz desmit Ukrainas kritiskās infrastruktūras objektiem, un nopietni postījumi tika nodarīti trīs padomju laika termoelektrostacijām.

"Vēl viens masveida uzbrukums mūsu enerģētikas nozarei!" saziņas vietnē "Telegram" norāda Ukrainas Enerģētikas ministrs Germans Galuščenko. Viņš vēsta, ka uzbrukuma mērķis bijis elektroenerģijas ražošanas un pārvades iekārtas Poltavas, Kirovohradas, Zaporožžas, Ļvovas, Ivanofrankivskas un Vinnicas reģionos.

Okupantu karaspēks no Tambovas izšāvis hiperskaņas raķeti "H-47М2 Kinžal", no Krimas - divas ballistiskās raķetes "Iskander-M" un vienu "Iskander-K", bet no Melnās jūras akvatorijas - četras spārnotās raķetes "Kalibr". Vēl 45 spārnotās raķetes H-101 un H-555 izšāvuši stratēģiskie bumbvedēji "Tu-95 MS", kas pacēlušies gaisā no lidlaukiem Saratovas apgabalā un Kaspijas jūras akvatorijā.

Divas vadāmās aviācijas raķetes H-59 un H-69 izšautas no lidmašīnām virs Zaporižjas apgabala okupētās teritorijas. Savukārt no Kurskas apgabala krievi uz Ukrainu raidījuši 21 lidrobotu "Shahed-131/136".

Saistītās ziņas

Ukrainā arestēti Zelenskim tuvu stāvoši drošībnieki - viņi plānoja prezidentu nogalināt 1
Sārts: frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara
Ukrainā frontē kritis divkārtējais Eiropas čempions svarcelšanā Oleksandrs Peļišenko

Ukrainas Gaisa spēki paziņoja, ka notriekuši 39 no 55 raķetēm un 20 no 21 uzbrukumā izmantotajiem bezpilota lidaparātiem. Uzbrukums rada spiedienu uz jau tā izpostīto Ukrainas energosistēmu. kas cietusi no agresorvalsts kontantiem uzbrukumiem jau vairāk nekā 2 gadus. Ukraiņi iznīcinājuši visas raķetes virs Kijivas, un no Ukrainas galvaspilsētas nav saņemtas ziņas par cietušajiem vai nodarītiem postījumiem. Kirovohradas apgabalā nodarīti postījumi vienam no kritiskās infrastruktūras objektiem, 13 dzīvojamajām mājām un vairākiem desmitiem garāžu. Viens bērns guvis ievainojumus.

Citi šobrīd lasa

Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Gudļevskis rāda varonību un saglabā Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu
Pievienot komentāru