Veikals "About You". (Foto: Ekrānšāviņš)

ES ierobežo Latvijā populārā zīmola "About You" darbību

Bizness un ekonomika
23. aprīlī 16:04 2024. gada 23. aprīlī 16:04
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv / LETA
Lietuvas uzņēmums "Aboutwear" uzvarējis lietvedībā par tirdzniecības zīmi un tam izdevies ierobežot Vācijas ātrās modes zīmola "About You" preču zīmes izmantošanu Eiropas Savienībā (ES).

ES Intelektuālā īpašuma birojs (EUIPO) ir daļēji apmierinājis Lietuvas uzņēmuma lūgumu un atzinis "About You" preču zīmi par spēkā neesošu 25. un 35.klasē: apģērbi, apavi, galvassegas, kā arī tiešsaistes mazumtirdzniecībā (rokassomas, tekstilizstrādājumi, apģērbi utt.).

"About You" preču zīme būs spēkā neesoša apģērbu, apavu, galvassegu tirdzniecībā tiešsaistē, kā arī rokassomu, apģērbu, tekstilizstrādājumu un līdzīgu preču mazumtirdzniecībā.

Saistītās ziņas

Nepatīkamā skandālā ar ikoniskajām “Birkin" somiņām iekūlies luksusa zīmols "Hermès"
Populārs Latvijas apakšveļas zīmols meklē modeli; prasības skumdina daudzas sievietes 4
Latvijā populāru apģērba zīmolu apsūdz bērnu seksualizēšanā

Vācijas zīmola "About You" agresīvā reklāmas kampaņa Lietuvā un maldinošā līdzība ar lietuviešu zīmolu "Aboutwear" radīja zaudējumus Lietuvas kompānijai un tai bija jāpielāgo sava uzņēmējdarbības stratēģija, sacīja "Utenos trikotažas" valdes priekšsēdētāja Dovile Tamosevičiene, piebilstot, ka EUIPO lēmums ne tikai atjauno taisnīgumu, bet arī parāda, ka uzņēmumiem ar miljardiem eiro lielu apgrozījumu ir jāievēro daudz mazāku uzņēmumu preču zīmes un cits intelektuālais īpašums.

Lietuvas uzņēmums 2022.gadā lūdza ES iestādēm atzīt preču zīmi "About You" par spēkā neesošu visā ES attiecībā uz identiskām precēm un pakalpojumiem, uz kuriem attiecas "Aboutwear" preču zīme "About Baltic Underwear", kas ES reģistrēta 2011.gadā.

Citi šobrīd lasa

"Tā ir nolādēta šoseja!" Ziemeļīriju satriec 17 gadu vecas lietuvietes un viņas mīļotā puiša nāve
Maksims Galkins publisko mīlīgu Allas Pugačovas foto un izpelnās vētrainu kritiku 3
Apcietināts jaunietis, kurš, iespējams, piekāva mūziķi Horenu Stalbi 2
Pievienot komentāru