Olga Dreģe ada modernus lakatus

Slavenības
10. martā 16:55 2024. gada 10. martā 16:55
  Ieva Valtere | Žurnāls "Kas Jauns"
Aktrise Olga Dreģe nesen atgriezusies pie sava vaļasprieka - adīšanas - un nu greznojas skaistā plecu lakatā, kas tapis šobrīd rokdarbu pasaulē aktuālajā dreļļu rakstā.

Lai arī 1. martā aktrise Olga Dreģe atzīmēs savu 86. gadskārtu, viņas dienaskārtībā paralēli darbam Dailes teātrī vieta ir arī vaļaspriekiem. Un viens no tādiem ir adīšana, pie kā atgriezusies salīdzinoši nesen.

Nesen aktrise kopā ar kolēģi un draudzeni Lidiju Pupuri apmeklēja kanāla "ReTV" raidījuma "Svētku kūka" pirmās sezonas noslēguma pasākumu, kas noritēja šaurā lokā Rīgas kafejnīcā "Kurts".

Lidija Pupure (pa kreisi) un Olga Dreģe, tiekoties kūku raidījuma noslēgumā. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

Aktrises bijušas vienas no raidījuma viešņām, kas sērijas izskaņā teātrī kā pārsteigumu saņēma Latvijā pazīstamās kūku cepējas Ilzes Kupčas saldo meistardarbu. Tiekoties sirsnīgā gaisotnē kafejnīcā, aktrises pārsprieda arī to, cik saimnieciskas ir savā ikdienā, atklājot, ka arvien aizraujas ar rokdarbiem. “Vienalga, kādu profesiju pārstāvētu, mūsu paaudzes sievietes prot visu – šūt, adīt, cept kūkas un vārīt ievārījumus,” kā vienmēr iedvesmojoši pauda Dreģe, izrādot jaunāko pašas uzadīto lakatu.

Aktrise izrāda savu jaunāko plecu lakatu, kas īpašajā dreļļu tehnikā izadīts no aitas vilnas dzijas zemes toņos. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

“Šis lakats man tapa nedēļas laikā. Dziesmusvētkos noskatīju, ka meitas Zanes korim "Grīva" tādi ir. Uzadīju arī sev, un šis nav pirmais, bet jaunākais gan,” pieredzē dalījās tautā iemīļotā māksliniece. Jāpiebilst, ka dreļļu tehnika, kad adīts tiek, ik sektorā mainot virzienu, ir ne vien modes kliedziens rokdarbu pasaulē, bet arī gana sarežģīts darbs, kas pa spēkam ne katrai adītājai.

Slavējot kolēģi, Lidija Pupure piebilda, ka “Olga ir izcila rokdarbniece”. “Viņa ada, bet es esmu profesionāla šuvēja. Tā ir mana pirmā profesija,” atgādināja Lidijas kundze. Turpinot draudzenes iesākto, Olga Dreģe atklāja, ka Lidija bijusi tā, kas viņai pašuvusi kāzu kleitu, kas joprojām glabājas mājās “kastītē”. Piemēru no viņas savulaik ņēmusi arī Dreģe – iemācījusies šūt un ar pašas darinātu kāzu kleitu iepriecinājusi savu jaunāko māsu. “Ir jāgrib daudz ko darīt pašām! Šodien man zvanīja no televīzijas un gribēja ieaicināt uz raidījumu par sirmiem matiem. Es teicu – man tādu nav, es krāsoju un krāsošu matus, jo gribu, lai mani mūža mājā atpazīst. Un kāpēc ne?! Es pati to daru – pati krāsoju un griežu sev matus! Mēs visu darām pašas! Esam tā paaudze, kas var izdzīvot jebkuros apstākļos!” pauda Dreģe.

Citi šobrīd lasa

Astronomi pirmo reizi ārpus Saules sistēmas novēro neparastu parādību 1
Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
Plaši apmeklētā Lielajā talkā sakopj 1149 vietas visā Latvijā; daži atradumi pārsteidz daudzus
Pievienot komentāru