Publicitātes foto / Freepik

Krēta – aizraujošas ekskursijas un neaizmirstamas naktsmītnes

Trakā pasaule
19. aprīlī 20:47 2024. gada 19. aprīlī 20:47
  Reklāmas projekts
Atvaļinājumu laiks ir teju klāt – ir pats pēdējais brīdis rezervēt savas pāris nedēļas darba kalendārā atspirdzinošai atpūtai. Viena no aizraujošākajām opcijām, kur pavadīt atvaļinājumu, ir Krētas sala. Atsauksmes liecina, ka šajā Grieķijas salā var baudīt kalnus, lejas, vēsturi, kultūru, fantastiskas pludmales, neaizmirstamu naktsdzīvi un vienu no gardākajām virtuvēm Eiropā. Pat, ja šajā salā jau ir nācies būt, interesanti izplānots maršruts un gudri izvēlēta naktsmītne ļaus Krētu izbaudīt no jauna. Ko iekļaut Krētas apskates maršrutā un kādu naktsmītni izvēlēties? Vairāk turpinājumā!

Ceļojums uz Krētu – pavasarī, vasarā vai rudenī?

Pirmkārt jau tiksim galā ar jautājumu, kad doties uz šo Vidusjūras salu. Krēta maijā ir ideāls galamērķis – pavasarī tur ir ap 25 grādiem pēc Celsija, tāpēc visi, kas nosaluši Latvijas pavasara saulē, var turp doties ne tikai baudīt izklaides un gardo virtuvi, bet arī kārtīgi sasildīties un baudīt pludmales priekus. Nedaudz vēsākus, bet līdzvērtīgus laikapstākļus piedāvā Krēta oktobrī. Septembris un oktobris Krētā ir pietiekami silts (20-25C), bet šajā laikā ir mazāk tūristu. Vēstures un kultūras izpētei ceļojums uz Krētu var notikt pat ziemā, jo temperatūra reti kad noslīd zem 10C atzīmes.

Maršrutā iespējams iekļaut gan senas pilis, gan rozā smilšu pludmales

Foto: Publicitātes foto / Freepik

Krētas daudzveidība ļauj viena ceļojuma laikā izbaudīt gan vēsturi, gan dabu, gan izklaidi, ja vien maršruta plānošanai tiks pievērsta nepieciešamā uzmanība. Ideāla vieta, kur sākt ceļojumu ir Heraklija (mēdz dēvēt arī par Heraklionu) – Krētas lielākā pilsēta, kas nosaukta grieķu dieva Hērakla vārdā. Šajā pilsētā ir daudz ko redzēt, viens no ievērojamākajiem apskates objektiem – Knososas pils – seno mioniešu civilizācijas centrs, kas glabā vairāk kā 4000 gadu senus noslēpumus. Ceļojumu var turpināt dodoties uz rietumiem un apmeklēt Retimno vecpilsētu, kuru mēdz salīdzināt ar senu labirintu. Šajā pilsētā var izbaudīt grieķu viesmīlību, gardo virtuvi un skaisto arhitektūru. Maršrutā noteikti jāiekļauj arī Elafonisi pludmale, kas slavena ar savām rozā smiltīm un kristāldzidro ūdeni. Taču jāatceras, ka īsto un labāko maršrutu jāizvēlas katram pašam, ideāli, ja to var darīt kopā ar zinošu padomdevēju, kas pārzina Krētas apskates vietas, vietējās tradīcijas un paražas. Zinošu padomu var vaicāt arī Celojumubode.lv ceļojumu ekspertiem!

Izvēlēties elpu aizraujošas ekskursijas vai ēdienu gatavošanas meistarklases? Protams – abus!

Foto: Publicitātes foto / Freepik

Lai izbaudītu Krētu ar pilnu krūti, papildus vēstures objektu apskatei un vasaras prieku baudīšanai jāparedz laiks arī ekskursijām un gardiem piedzīvojumiem. Elpu aizraujošu piedzīvojumu nodrošina gan iepriekš pieminētā Knosas pils, gan ekskursija Samarijas aizā – tā ir viena no Eiropas garākajām aizām, kuru vietējie dēvē par vareno aizu un tā atrodas Krētas Nacionālajā parkā.  Krētas austrumu daļā var doties uz Spinalongas salu, kas glabā daudz interesanta par Grieķijas vēsturi. Savukārt, apmeklējot Hania pilsētu, var baudīt gan tirgu un krāšņo Grieķijas pārtikas dažādību, gan arī seno bruģēto ieliņu romantiku.  Lai vēl vairāk bagātinātu Krētas baudījumu, visā Krētas teritorijā ir iespējams piedalīties dažādās degustācijās un ēst gatavošanas meistarklasēs. Jau pieminētajā Hania pilsētā Manousakis vīna darītavā ir iespējams iepazīt Grieķijas vīna darīšanas noslēpumus, kā arī baudīt dažādas vīna šķirnes degustācijās. Vīna degustācijas ir populāra nodarbe arī Retimna apkārtnē, piemēram, Dourakis vīna darītavā. Savukārt, Agreco Farm apmeklējums ļaus piedalīties gan ēdiena, gan vīna darīšanas procesā. Vaicājiet Celojumubode.lv konsultantiem arī par olīveļļas degustācijām Grieķijas zemnieku saimniecībās!

Naktsmītnes ar odziņu vai “viss iekļauts”? 

Foto: Publicitātes foto / Freepik

Aptūta Grieķijā – Krēta ir īpaša arī ar to, ka šajā tūristu iecienītajā vietā ir iespējams atrast visdažādākās mītnes vietas. Ja vienā no ceļojumiem vēlaties baudīt “viss iekļauts” jeb all in režīmu, tad nākamajā varat ļauties piedzīvojumam unikālā, neatkārtojamā, vēsturiskā viesnīcā. Luksusa klases kūrorti, piemēram, Daios Cove, Nana Golden beach, Lyttos mare un citi atrodas tieši pie jūras un ļauj izbaudīt augstāko klientu apkalpošanas līmeni, savukārt, budžeta piedāvājumi ļauj baudīt laiku Krētā ļoti ekonomiski. Piedzīvojumu un jaunu izjūtu cienītāji var izvēlēties unikālas, vēsturiskas naktsmītnes, kas ļaus pieskarties Grieķijas vēsturei pat viesnīcas numuriņā! Piemēram, Domus Renier Boutique hotel atrodas 15. gadsimtā būvētā ēkā, kas tiek uzskatīta par venēciešu mākslas šedevru. Vēstures auru var baudīt arī Hania pilsētas viesnīcā Palazzo Duca, Retimno Avli Lounge apartamentos un daudz kur citur, piemēram, restaurētā mūka dzīvoklī vai kalnu namiņos.

Ceļojums Rīga – Krēta ir jārezervē jau šodien!

Ja esat nolēmuši ļauties Krētas vilinājumam, ceļojumu rezervējiet jau šodien! Celojumubode.lv Krēta kā galamērķis ir pieejama no maija līdz oktobrim – gan pēdējā brīža ceļojumi uz Grieķiju, gan arī ir iespējams atpūtu rezervēt laikus. Lai ceļojumam sagatavotos pilnvērtīgi un pamatīgi, droši vaicājiet padomu Celojumubode.lv konsultantiem, kuri dalīsies ar informāciju par piemērotāko mītnes vietu, ekskursiju un aktivitāšu izvēli. Ja interesē ceļojums uz Krētu “viss iekļauts”, iespējams izvēlēties no vairāk kā 70 variantiem! Celojumubode.lv ir pieejami arī ceļojumi uz citām Grieķijas salām, tajā skaitā, Rodas sala, Korfu, Tasa un Evija. Ienāc uz atrodi savu ideālo galamērķi! 

Citi šobrīd lasa

"Tā ir nolādēta šoseja!" Ziemeļīriju satriec 17 gadu vecas lietuvietes un viņas mīļotā puiša nāve
Dārgākās konfektes Dainas dzīvē! Kā ciemakukulis no Latvijas gandrīz beidzās ar cietumsodu Abū Dabī 1
Apcietināts jaunietis, kurš, iespējams, piekāva mūziķi Horenu Stalbi 2
Tēmas: Rīga