FOTO, VIDEO: Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons atkal satiek savu "inkasatora auto", kuru mēģināja "aplaupīt" pirms 40 gadiem 2

Slavenības
20. aprīlī 03:00 2024. gada 20. aprīlī 03:00
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Pirms 40 gadiem daudzi ar lielu interesi televizoros vēroja Rīgas kinostudijas detektīvtrilleri, kuros jauni un simpātiski cilvēki cenšas nolaupīt bankas bruņumašīnu un vienlaikus izsprukt no policijas nagiem. Tagad divi šīs filmas galveno varoņu atveidotāji, Latvijā iemīļotie aktieri Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons atkal ir satikušies ar šo inkasācijas auto, tiesa, tajā vairs nav maisu ar miljoniem dolāru.

Līdz pat svētdienai “Auto Exotica” var apskatīt soctīklos popularitāti guvušo “Lada Niva” apvidus auto, kas pārbūvēts populārās filmas “Mirāža” inkasācijas auto stilā. Kaut gan filmas darbība norisinājās it kā ASV, to uzņēma Padomju Savienībā, tādēļ par “amerikāņu” bankas inkasācijas auto kļuva tas, kas tobrīd pie mums bija pieejams – "Lada Niva" apvidnieks.

Filmai izgatavotais auto 80. gadu standartiem izskatījās gana nikni – logiem priekšā režģi un spēkrata aizmugurē uzstādīts naudas seifs.

Jāpiebilst, ka “Mirāža” ir režisora Aloiza Brenča 1983. gadā uzņemtā Rīgas Kinostudijas detektīvfilma trīs sērijās, kuras pamatā ir Džeimsa Hedlija Čeiza (1906-1985) 1959. gada romāns “Visa pasaule kabatā” (The World in My Pocket). Filmā galvenajās lomās kopā ar Vilsonu un Martinsoni filmējās arī tādi pazīstami aktieri kā Regimants Adomaitis, Ints Burāns, Boriss Ivanovs, Andris Bērziņš, Pauls Butkēvičs, Mārtiņš Vērdiņš.

Citi šobrīd lasa

"Man ir savi skaistuma standarti!” Lienes Ušakovas nākamais solis uz pilnību - veikt intīmās zonas plastiku
VIDEO: cilvēkus pārsteidz spožs un kustīgs objekts debesīs - "Kas tikko pārlidoja pāri Mārupei?"
Maksims Galkins publisko mīlīgu Allas Pugačovas foto un izpelnās vētrainu kritiku
Skatīt visus komentārus