Jānis Joņevs un Anete Konste tagad ir precēts pāris. (Foto: Juris Rozenbergs)

Par precētu vīru kļuvis romāna "Jelgava 94" autors Jānis Joņevs

Slavenības
24. aprīlī 18:12 2024. gada 24. aprīlī 18:12
 
Izklaides
nodaļa
Apprecējušies publicisti Jānis Joņevs un Anete Konste, par savas dzīves priecīgo notikumu izziņojot soctīklos.

Rakstnieks Jānis Joņevs, kas par savu 2013. gadā izdoto romānu "Jelgava 94" guva ne tikai lasītāju atzinību un kritiķu uzslavas, bet arī ES Literatūras balvu, un publiciste Anete Konste soctīklā "Facebook" atrādījuši foto no kāzu dienas. Sveicienus dzīves nozīmīgajā brīdī viņiem sūta desmitiem ļaužu - radi, draugi un arī sabiedrībā zināmas personas.

Pirms dažiem gadiem intervijā žurnālam "OK!" Joņevs jau lika noprast, ka pret kāzām nav kategoriski noskaņots. Uz jautājumu "Vienā no savām “slavas laika” intervijām teici, ka apprecēties ir mazliet kā nomirt. Ir izmaiņas?" rakstnieks toreiz atbildēja: "Es arī tad tā nedomāju, bet smuki skanēja, un nevar taču noliegt, ka tas tomēr nozīmē pieņemt dzīvi, kurā nekas nemainīsies. Tāpēc pielīdzināms mazliet tādam beigu stāvoklim. Apprecējies neesmu joprojām. Bet tik stingri uz šo es vairs nepastāvētu."

Runājot ar attiecībām ar Aneti, Joņevs toreiz atklāja: "Tā bija ļoti spēcīga iemīlēšanās. Kas gan neatnāca uzreiz. Bet tad vienā brīdī jūtas, kas nāca no otra cilvēka, pārņēma arī mani. Un pienāca viens tāds brīdis, pēc kura neradās vairs nekādi jautājumi. Ilgas attiecības mani vienmēr bija baidījušas. Tāpat kā man nepatīk ilgi dzīvot vienā dzīvesvietā. Kad liekas, ka viss ir tik nemainīgi. Un, ka jāiet turpat, kur gāju pirms gada un trijiem. Tajā ir kaut kas biedējošs. Tā pastāvība nāca kopā ar tādu beigu sajūtu. Bet nē, nē... Tagad attiecības ir četrus gadus - rekords! Un jā, tā mazā nomiršana ir pieņemta, vairs nešķiet biedējoša."

Citi šobrīd lasa

Cilvēki "šūmējas": kāpēc 4. maiju dēvējam par Baltā galdauta svētkiem, kas kopīgs Neatkarības deklarācijai ar sēdēšanu pie viena galda? 1
Īpašais 4. maija svētku pastaigas maršruts: izstaigā neatkarības atjaunošanas dienas vēsturiskās vietas!
FOTO: tas noteikti jāredz! Hokejisti "iznīcina" Saeimu, Dons pošas uz Eirovīziju, Allas Pugačovas jaunākie foto