FOTO: Edgars Rinkēvičs dodas lūkot, kā savos laukos dzīvo Vaira Vīķe-Freiberga

Slavenības
26. aprīlī 06:43 2024. gada 26. aprīlī 06:43
  Ieva Valtere | Žurnāls "Kas Jauns"
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aizvadītajās brīvdienās apraudzīja eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu ar kungu Imantu Freibergu viņu lauku īpašumā Īvandē, kur gan baudīja kūkas, gan devās pastaigā gar mežmalu un pļavām.

Kā marta izskaņā vēstīja žurnāls "Kas Jauns", jau nākamajā dienā pēc Imanta Freiberga autobiogrāfiskās grāmatas "Dari, kas jādara" vaļā vēršanas svētkiem abi bija spiesti atstāt Rīgu un doties uz savu lauku īpašumu Kuldīgas novada Īvandes pagastā. Un tas notika tīri praktiska iemesla dēļ. Proti, Brīvības ielas namā, kur Rīgā mīt Vaira, Imants, viņu meita Indra un mazdēls Ivars, sabojājies lifts. Un, tā kā lifta remonts plānots vismaz trīs mēnešus, bet Freibergiem dzīvoklis atrodas sestajā stāvā, viņi sapratuši, ka izstaigāt kājām augšā un lejā nebūs fiziski iespējams.

Abi ar eksprezidenti bija lēmuši laukos nodoties ne tikai dabas baudīšanai, bet arī rakstudarbiem. “Kolīdz savedīšu kārtībā savas grāmatvedības lietas, ko ilgu laiku aizņemtības dēļ biju atstājis novārtā, ķeršos pie nākamās grāmatas rakstīšanas, savukārt Vaira pievērsīsies savu memuāru turpināšanai. Pagaidām viņa ir uzrakstījusi sadaļu par savu bērnību, bet vēl ir daudz, daudz stāstāma par tālāko dzīves ceļu,” pavasara un vasaras plānus 28. martā žurnālam "Kas Jauns" ieskicēja Freiberga kungs.

Kā abiem laukos klājas, aizvadītajā sestdienā devās apraudzīt Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. “Paldies prezidentei Vairai Vīķei-Freibergas kundzei un Imantam Freiberga kungam, Mura kungam un Bellas jaunkundzei par sirsnīgo uzņemšanu un jaukām sarunām Īvandē!” atgriezies Rīgā, par ciemošanos pateicās Rinkēvičs.

Īpašumu Kuldīgas rajona Īvandes pagastā eksprezidente iegādājās 2007. gadā. Iepriekš Vīķe-Freiberga stāstīja, ka pēc prezidentūras beigām ar ģimeni plāno tikt pie mājas laukos, jo “katram latvietim ir vēlme būt prom no pilsētas”. “Raudzīsimies, lai varētu tikt pie dabas, kā jau katrs latvietis vēlas,” vēl būdama prezidente, sacīja Vīķe-Freiberga.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" dubultnumurā!

Citi šobrīd lasa

VIDEO: ukraiņi ar jūras dronu Krimā veiksmīgi uzbrukuši krievu okupantu ātrgaitas kuterim
Berluskoni līdzgaitnieks atklāj par Putinu ko tādu, kas licis viņam izvemties
FOTO: Lielbritānijā pieticīgi tiek aizvadīta karaļa Čārlza III kronēšanas gadadiena