Shutterstock

Četras krāsas, kas, kā apgalvo nekustamā īpašuma eksperts, liek mājoklim izskatīties "lēti"

Noderīgi ikdienā
24. februārī 06:21 2024. gada 24. februārī 06:21
  Jauns.lv
Krāsas ir lielisks veids, kā mājoklim piešķirt elegantu izskatu, tomēr no dažām labāk izvairīties. 

Nekustamo īpašumu eksperts Marks Buškuls uzskaita četras krāsas, kas mājokli padara ne vien „lētu”, bet arī novecojušu: 

1. Melnais 

Lai gan tā var šķist izsmalcināta un moderna izvēle, pārāk daudz melnas krāsas var padarīt mājokli "lētu un novecojušu". Tas īpaši attiecas uz lielākām virsmām, piemēram, sienām vai griestiem, jo tā var radīt tumšu un nomācošu atmosfēru, kas drīzāk šķiet "nevēlama", nevis grezna. 

2. Spilgtas pamatkrāsas

Lai gan drosmīgas un spilgtas krāsas var būt jautras un rotaļīgas, tās var arī ātri apnikt. Primārās krāsas, piemēram, sarkanā, zilā un dzeltenā, var radīt bērnišķīgu un uzkrītošu izskatu, ja tās tiek izmantotas pārmērīgi. 

Tā vietā izvēlieties maigākus un pieklusinātus šo krāsu toņus vai izmantojiet tās kā akcentu, nevis pamatu. Tas radīs izsmalcinātāku izskatu.

3. Neona vai fluorescējošas krāsas

Līdzīgi kā spilgtas pamatkrāsas, neona un fluorescējoši toņi var ātri apnikt, turklāt tie neizstaro eleganci. Šīs intensīvās krāsas bieži vien asociējas ar ātrās ēdināšanas ķēdēm un lētām plastmasas rotaļlietām, radot "lētu atmosfēru". 

Tā vietā izvēlieties maigākus šo krāsu toņus vai izmantojiet tos taupīgi kā akcentu krāsas, lai piešķirtu telpai spilgtumu, nepārblīvējot to.

4. Modes tendenču krāsas 

Lai gan var būt vilinoši pārlēkt uz jaunāko krāsu tendenci, ir svarīgi apsvērt, cik ilgi šī tendence saglabāsies. Modernas krāsas izvēle jūsu mājoklim var šķist lieliska ideja šobrīd, taču tā var ātri vien kļūt novecojusi ilgtermiņā. Tā vietā izvēlieties pārlaicīgākas krāsas, kas izturēs laika pārbaudi un piešķirs jūsu mājai "klasisku un izsmalcinātu" izskatu. 

Tiem, kas vēlas iekļaut modernas krāsas, apsveriet iespēju tās izmantot mazākos akcentos vai dekora elementos, nevis uz lielākām virsmām.

Citi šobrīd lasa

Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
Arī šogad viss beidzies skumji. Durbes jūras ērgļu ligzdā nav palikusi neviena Mildas ola 3
Plaši apmeklētā Lielajā talkā sakopj 1149 vietas visā Latvijā; daži atradumi pārsteidz daudzus
Pievienot komentāru