Kopumā abi šie krēmi ir laba izvēle, ja vēlies uzlabot sejas toni un piešķirt ādai mirdzumu.  (Foto: Shutterstock)

BB krēms un CC krēms - ar ko tie abi atšķiras?

Skaistums
18. februārī 05:53 2024. gada 18. februārī 05:53
  "100 Labi Padomi"
Kosmētikas veikalu plauktos sejas krēmu piedāvājums ir tik plašs, ka var apjukt, īpaši, ja runa ir par BB un CC krēmu. Kuru izvēlēties un kā tie atšķiras?

Būtiskākā nianse – BB galvenokārt lieto kā sejas krēmu vai grima bāzi, kas izlīdzina sejas toni, bet CC jau ir vienu soli tuvāk tonālajam krēmam, tāpēc bieži to pieskaita pie dekoratīvās kosmētikas, nevis sejas kopšanas līdzekļiem.

Kuru izvēlēties?

BB krēms mitrina un pabaro sejas ādu, nodrošina SPF aizsardzību, tas ir bagātināts ar vitamīniem, kolagēnu vai citām labām vielām. Tam ir pievienots neliels krāsas pigments, kas ietonē ādu, lai nomaskētu sīkas nepilnības un sejas toni padarītu vienmērīgāku.

CC krēms pēc sastāva mēdz būt līdzīgs BB krēmam, bet tam pievienots vairāk pigmenta, kam pa spēkam noslēpt arī tumšos lokus zem acīm, apsārtumu un akni. Tomēr CC krēms nav tik sedzošs kā tonālais krēms. Tu tādu vari pagatavot arī pati, dienas krēmu sajaucot ar tonālo krēmu.

Kam piemērots?

BB krēms vairāk piemērots sausai ādai, turpretī, ja tava sejas āda ir taukaina ir akne, dod priekšroku CC krēmam, kas mazinās spīdumu un labāk izlīdzinās sejas toni. Kopumā abi šie krēmi ir laba izvēle, ja vēlies uzlabot sejas toni un piešķirt ādai mirdzumu. 

Saistītās ziņas

Kosmētikas jaunumi: serums garām skropstām, atdzimst ikoniskā YSL lūpukrāsa
Sadarbību ar Krieviju turpina Latvijā populārs kosmētikas zīmols 1
4 sastāvdaļas, no kurām izvairīties kosmētikas līdzekļos 1

Citi šobrīd lasa

"Es jūtos kā karaliene!" - Katrīne Vasiļevska blondīne ir tikai sirdī
Astronomi pirmo reizi ārpus Saules sistēmas novēro neparastu parādību 1
Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
Pievienot komentāru