Maksam Verstapens, pametot "Red Bull", varētu būt pat ieguvējs. (Foto: AFP/Scanpix)

Makss Verstapens piedraudējis pamest "Red Bull" komandu

Citi sporta veidi
9. martā 19:21 2024. gada 9. martā 19:21
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv
Pēdējo trīs sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Makss Verstapens piektdienas vakarā negaidīti piedraudējis pamest “Red Bull” komandu, ja tā atbrīvosies no sava autosporta padomnieka Helmuta Marko.

Verstapens pazņojis, ka viņš "nevar turpināt" bez cilvēka, kurš viņu ieveda Pirmajā formulā.

Trīskārtējais pasaules čempions to paziņoja pēc tam, kad Marko Austrijas televīzijā atklāja, ka viņš varētu tikt atstādināts no amata saistībā ar Kristiana Hornera sāgu. Tieši Marko neoficiāli tiekot vainots informācijas noplūdē par Hornera lietas izmeklēšanu.

“Red Bull “komandas vadītājs Horners pagājušajā nedēļā tika atbrīvots no apsūdzībām par nepiedienīgu uzvedību pret kādu kolēģi. Viņa apsūdzētāja tagad ir atstādināta no amata tieši šīs izmeklēšanas rezultātā, un tagad “Red Bull GmbH” notiek atsevišķa iekšējā izmeklēšana par informācijas noplūdi, kas notika Hornera iekšējās izmeklēšanas laikā.

Tiek uzskatīts, ka Verstapenam, kuram ir līgums ar Red Bull līdz 2028. gadam, līgumā ir nosacījums, kas ļauj viņam aiziet, ja Marko aizies.

Pēc Lūisa Hamiltona paziņojuma pār pārcelšanos uz “Ferrari” nākamgad “Mercedes” komandā ir brīva vieta, un pēdējās dienās ir pastiprinājušās baumas, ka Verstapens varētu pārcelties uz “Mercedes”, kas pēc ekspertu aplēsēm 2026. gadā varētu kļūt par spēcīgāku komandu nekā “Red Bull”.

Arī sestdien Verstapens vēl vairāk pauda atblastu Marko. "Mana lojalitāte viņam ir liela," viņš teica. "Ir ļoti svarīgi, lai viņš paliktu komandā. Viņš un Dītrihs [Matešics] izveidoja šo komandu. Man šķiet, ka, ja tik svarīgs balsts atkrīt, tas nav labi. Manuprāt, Helmutam ir jāpaliek."

Vēlāk viņš sarunā ar Nīderlandes plašsaziņas līdzekļiem bija vēl kategoriskās: "Es nevaru turpināt darbu “Red Bull” bez Helmuta. Ja tā notiks, tad tā būs neiespējama situācija."

Citi šobrīd lasa

"Es jūtos kā karaliene!" - Katrīne Vasiļevska blondīne ir tikai sirdī
Astronomi pirmo reizi ārpus Saules sistēmas novēro neparastu parādību 1
Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
Pievienot komentāru