Olga Harlana atsakās paspiest roku "neitrālajai" Krievijas pārstāvei Annai Smirnovai (Foto: AFP/Scanpix)

Agresorvalstu paukotājiem Parīzes olimpiskās spēles ies secen

Citi sporta veidi
23. aprīlī 18:22 2024. gada 23. aprīlī 18:22
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas paukotāji nepiedalīsies Parīzes olimpisko spēļu sacensībās, otrdien paziņoja Eiropas Paukošanas konfederācijas (EFC) prezidents Džordžo Skarso.

Šo valstu pārstāvji nav pieteikušies dalībai olimpisko spēļu Eiropas zonas kvalifikācijas turnīram. Šonedēļ Luksemburgā paukotāji cīnīsies par sešām kvotām dalībai Parīzes olimpisko spēļu sacensībās.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) decembrī, neņemot vērā Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

Saistītās ziņas

Starptautiskajā olimpiskajā komitejā valda neonacisti un rasisti — Krievijā ārdās pēc SOK lēmuma par Krievijas un Baltkrievijas sportistiem 2
Krievija aizvien aktīvāk noķengā SOK, prasa izmeklēšanu pret tās prezidentu Tomasu Bahu 4
Asinskārais Krievijas eksprezidents spīd ar "asprātību" arī ukraiņu paukotājas lietā

Jūlijā pasaules čempionātā pēc cīņas ukrainiete Olga Harlana atteicās paspiest roku krievietei Annai Smirnovai, kura to nosauca par necieņu un atteicās pamest laukumu. Harlana par savu rīcību tika diskvalificēta un tā rezultātā viņa nevarēja uzlabot savu pozīciju olimpisko spēļu kvalifikācijā. Tomēr vēlāk SOK izmantoja savas tiesības un izņēmuma kārtā piešķīra Harlanai vietu olimpisko spēļu sacensībās. Savukārt Ukrainā viņas soli iemūžināja pastmarkā.

Smirnova, kuras brālis ir Krievijas armijas karavīrs, tika pie iespējas piedalīties pasaules čempionātā, neskatoties uz to, ka sportistu atbilstību neitrālā atlēta statusam vērtēja speciāli nolīgta drošības firma.

2024.gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26.jūlija līdz 11.augustam.

Citi šobrīd lasa

"Tā ir nolādēta šoseja!" Ziemeļīriju satriec 17 gadu vecas lietuvietes un viņas mīļotā puiša nāve 2
Dārgākās konfektes Dainas dzīvē! Kā ciemakukulis no Latvijas gandrīz beidzās ar cietumsodu Abū Dabī 1
VIDEO: kā zaudēt spēļu sēriju, veselo saprātu un pašcieņu dažu minūšu laikā. NBA basketbolists pēc pilnas programmas apkauno sevi un komandu
Pievienot komentāru