Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers karjeru noslēdza 2019. gadā. (Foto: AFP/Scanpix)

Leģendārais austriešu kalnu slēpotājs Hiršers gatavojas atgriezties sportā un pārstāvēt Nīderlandi

Citi sporta veidi
24. aprīlī 13:43 2024. gada 24. aprīlī 13:43
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.

Austrijas ziemas sporta veidu savienība trešdien paziņoja, ka devusi atļauju 35 gadus vecajam Hiršeram mainīt pavalstniecību.

Hiršers dzimis austrieša Ferdinanda un nīderlandietes Silvijas ģimenē. Karjeras laikā viņa tēvs bija arī sportista treneris.

Kā atklāja "Red Bull" slēpošanas komandas treneris Patriks Rimls, Hiršers augustā plāno piedalīties Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa mačos Jaunzēlandē ar mērķi iekrāt punktus kvalifikācijai Pasaules kausam. 

2019. gadā Hiršers paziņoja par karjeras beigām pusgadu pēc tam, kad viņam izdevās izcīnīt savu astoto Lielo kristāla globusu pēc kārtas.

Savas karjeras laikā Hiršers Pasaules kausa sacensībās izcīnījis 67 uzvaras, būdams visu laiku otrais panākumiem bagātākais kalnu slēpotājs vīriešu konkurencē. Savulaik 86 panākumus izcīnīja leģendārais zviedrs Ingemars Stēnmarks.

Hiršera kontā ir arī septiņi zelti un četri sudrabi pasaules čempionātos, turklāt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš triumfēja kombinācijā un milzu slalomā, tiekot pie saviem pirmajiem zeltiem arī Olimpiādē.

Citi šobrīd lasa

Cilvēki "šūmējas": kāpēc 4. maiju dēvējam par Baltā galdauta svētkiem, kas kopīgs Neatkarības deklarācijai ar sēdēšanu pie viena galda? 2
Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons pie leģendārās "Mirāžas" auto atminas 40 gadu vecus notikumus
Vankūverā briest "šilovmānija"? Fani pat atrod analoģiju ar "bītliem"!
Pievienot komentāru