Rūdijs Gobērs nonācis elitārā kompānijā pie visu laiku labākajiem NBA aizsardzības speciālistiem. (Foto: AP/Scanpix)

Rūdijs Gobērs ceturto reizi karjerā tiek atzīts par NBA labāko aizsardzības spēlētāju

Basketbols
8. maijā 11:40 2024. gada 8. maijā 11:40
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas labāko spēlētāju aizsardzībā otrdien tika atzīts Minesotas "Timberwolves" franču centrs Rūdijs Gobērs, pie šīs balvas tiekot jau ceturto reizi karjerā.

31 gadu vecais Gobērs šādu godu bija izpelnījies arī 2018., 2019. un 2021. gadā. Līdz šim tikai divi spēlētāji NBA vēsturē bija tikuši pie šīs balvas četras reizes - Dikembe Mutombo (1995., 1997., 1998 un 2000. gadā) un Bens Voless (2002., 2003., 2005. un 2006. gadā).

Balsojumā Gobērs apsteidza savu tautieti un šīs sezonas labāko NBA debitantu Viktoru Vembanjamu no Sanantonio "Spurs" un Maiami "Heat" centru Bamu Adebajo. Gobērs balsojumā tika pie 72 pirmajām vietām, par Vembanjamu kā labāko aizsardzības spēlētāju tika atdotas 19 balsis, bet Adebajo pirmajā vietā tika ierindots trīs reizes.

Gobērs šosezon "Timberwolves" rindās aizvadīja 76 spēles un vidēji mačā izcēlās ar 14,0 gūtiem punktiem, 12,9 izcīnītām bumbām zem groziem, 2,1 bloķētiem metieniem un 1,3 rezultatīvām piespēlēm.

"Timberwolves" regulārajā čempionātā bija labākā aizsardzības komanda vidēji ielaistajos punktos un ar bilanci 56-26 ieņēma trešo vietu Rietumu konferencē, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no konferences uzvarētājas Oklahomasitijas "Thunder". NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Minesotas komanda ar 4-0 sagrāva Fīniksas "Suns", bet otrajā kārtā ir vadībā ar 2-0 pret pagājušās sezonas čempioni Denveras "Nuggets".

Rīt tiks pasniegta prestižākā līgas individuālā balva - NBA sezonas vērtīgākajam spēlētājam jeb MVP. Uz to pretendē Nikola Jokičs no Denveras "Nuggets", Luka Dončičs no Dalasas "Mavericks" un Šejs Gildžess-Aleksandrs no Oklahomasitijas "Thunder". NBA sezonas balvas tiek pasniegtas par sniegumu pamatturnīrā.

Citi šobrīd lasa

Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 10
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Pievienot komentāru