2022. un 2023. gada pasaules čempions Šoma Uno. (Foto: ZUMAPRESS.com)

Karjeru noslēdz Japānas daiļslidošanas spīdeklis Šoma Uno

Citi sporta veidi
9. maijā 13:18 2024. gada 9. maijā 13:18
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Japānas daiļslidotājs Šoma Uno, kurš kļuva par pasaules čempionu 2022. un 2023. gadā, nolēmis likt punktu karjerai, ceturtdien pavēstīja sportists.

Uno martā pasaules čempionātā centās izcīnīt trešo pasaules čempiontitulu pēc kārtas, taču pēc veiksmīgas īsās programmas, kurā viņš sasniedza augstāko rezultātu, japānis pēc izvēles programmas noslīdēja kopvērtējumā uz ceturto pozīciju.

"Esmu pieņēmis lēmumu noslēgt karjeru. Pēc tam, kad tiku iepazīstināts ar slidošanu piecu gadu vecumā, spēju to turpināt vēl 21 gadu. Esmu pateicīgs par pavadīto laiku sacensībās," vietnē "Instagram" pavēstīja Uno, kurš norādīja, ka preses konferencē 14. maijā sīkāk paskaidros savu lēmumu par karjeras beigšanu.

Pagājušajā sezonā viņš izcīnīja pirmo vietu divos "Grand Prix" posmos un "Grand Prix" finālsacensībās, bet šosezon samierinājās ar trīs sudraba godalgām.

2018. gadā Phjončhanas olimpiskajās spēlē Uno izcīnīja otro vietu, bet 2022. gadā Pekinā viņš tika pie bronzas individuālajās sacensībās un sudraba komandu sacensībās.

Citi šobrīd lasa

Gudļevskis mačā ar slovākiem zaudējis 7 kilogramus svara. Treneri pirms spēles ar ASV uzsver spēlētāju atjaunošanās nozīmi 1
VIDEO: Spānijas un Portugāles debesīs novērots fantastisks skats
Kašers pastāsta, kā radies slavenais Dona "Eirovīzijas" tērps un ko tas simbolizē
Pievienot komentāru