Rēzeknē atklās izstādi "Akvarelis" akvarelista Jāņa Undas piemiņai

Ziņas
2009. gada 22. aprīlī 01:01 2009. gada 22. aprīlī 01:01
 

Rēzekne, 22.apr., LETA. Šodien plkst.15 Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzeja (LKM) Izstāžu namā, tiks atklāta izstāde "Akvarelis", kas veltīta akvarelista, pedagoga un aktiera Jāņa Undas piemiņai, aģentūru LETA informēja Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Latgales filiālē.

Izstādē "Akvarelis" piedalās akvarelisti no visas Latvijas - gan jaunie mākslinieki, gan tie, kuri personīgi pazina Jāni Undu. Izstādē eksponēti arī Jāņa Undas darbi no Latgales Kultūrvēstures muzeja fondiem.

Izstādi Undas piemiņai rīko LMA Latgales filiāle sadarbībā ar Latgales Kultūrvēstures muzeju un ar Rēzeknes domes Kultūras pārvaldes atbalstu.

Kā informēja LKM sabiedrisko jautājumu un reklāmas speciāliste Maija Upeniece, izstādes laikā - 8.maijā plkst.11 muzejā notiks zinātniskā konference "Akvarelis. Akvarelists", kurā piedalīsies mākslas zinātnieki, muzeju darbinieki un mākslas novirzienu studenti, kuri iepazīstinās interesentus ar akvareļa tehnikas vēsturisko izcelsmi, akvareļa daudzveidību 19.gadsimtā, mūsdienu akvareli Latgalē, Rēzeknes akvarelistu daiļradi u.c. tēmām.

Izstāde Latgales Kultūrvēstures muzejā būs skatāma līdz 23.maijam.

Citi šobrīd lasa

"Kā var tā dzīvot?" virāls kļūst Rīgā uzņemts aculiecinieka video 4
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 3
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Tēmas: Rēzekne
Pievienot komentāru