Latvijas kērlingisti piedzīvo otro zaudējumu pasaules čempionātā jauktajām komandām

Ziņas
2009. gada 21. aprīlī 20:43 2009. gada 21. aprīlī 20:43
 

Kortīna (Itālija), 21.apr., LETA. Pasaules kērlinga čempionātā jauktajām komandām otrdien zaudējumu arī otrajā mačā piedzīvoja Latvijas duets, kas ar rezultātu 5-9 piekāpās Austrijas vienībai.

Jau ziņots, ka Latvijas komanda, kurā startē Roberts Krusts un Iveta Staša-Šaršūne, "zilās" grupas pirmajā mačā svētdien pārliecinoši ar 9-3 uzvarēja Francijas duetu, pēc tam ar rezultātu 6-5 pieveica Japānas kērlingistus, bet ar 8-3 apspēlēja Velsu. Pēc tam otrdienas pirmajā mačā komanda piedzīvoja pirmo zaudējumu, ar 4-7 piekāpjoties Polijai.

"Zilajā" grupā kopumā startē deviņas komandas - no Latvijas, Francijas, Polijas, Japānas, Šveices, Čehijas, Slovākijas, Velsas un Austrijas. Vēl pa deviņām komandām katrā ir arī "sarkanajā" un "zaļajā" grupā.

Nākamās spēles Latvijas duets aizvadīs trešdien, kad tiksies ar pašreizējo čempionvienību Šveici un Slovākiju. Aizvadītajās piecās turnīra spēlēs šveicieši izcīnījuši piecas uzvaras, bet Slovākijas komanda piecos mačos tikusi pie viena panākuma.

Apakšgrupas kopvērtējumā Latvija pašlaik atrodas ceturtajā vietā, bet līderpozīcijā atrodas Šveices izlase, kas pagājušajā gadā kļuva par pasaules čempionvienību.

Aizvadītā gada čempionātā Latvijai, kuru arī toreiz pārstāvēja Staša un Krusts, izdevās izcīnīt septīto vietu.

Visu trīs grupu uzvarētāji čempionātā automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet otro vietu ieguvēji savā starpā noskaidros pēdējo pusfinālistu.

Pasaules čempionāts jauktajiem pāriem tiek organizēts otro gadu ar atšķirīgiem noteikumiem no klasiskā kērlinga. Komandā spēlē pa vienam pārstāvim no abiem dzimumiem.

Sacensības, kurās kopā piedalās 27 valstu dueti, norisināsies līdz 25.aprīlim.

Citi šobrīd lasa

"Kā var tā dzīvot?" virāls kļūst Rīgā uzņemts aculiecinieka video 4
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Tēmas: Itālija, Latvija
Pievienot komentāru