Igaunijas jūras piekrastē atklāts piesārņojums

Ziņas
2009. gada 21. aprīlī 20:09 2009. gada 21. aprīlī 20:09
 

Tallina, 21.apr., LETA. Šodien pie Tallinas esošajā Lohusalu līcī netālu no krasta ūdenī tika atklāts eļļas piesārņojums, ziņo "EP Online".

Šorīt no rīta robežapsardzes kontroles lidojuma laikā Lohusalu līcī apmēram 20 km attālumā no Tallinas tika atklāts eļļas piesārņojums. Nelieli, dažu centimetru diametra piesārņojuma laukumi novēroti arī Laheperas līča pludmalē.

Notikumu vietā ieradās robežsardzes piesārņojuma novēršanas kuģis un robežapsardzes kuteris, kuri turpina patrulēt šajā apgabalā ar mērķi atklāt visu iespējamo piesārņojumu.

Vides aizsardzības inspekcija ir noņēmusi piesārņojuma paraugus, lai noteiktu tā izcelsmi. Pēc sākotnējās informācijas, runa ir par pirmās pakāpes jeb vieglu piesārņojumu, kura savākšana jānodrošina vietējām pašvaldībām. Piesārņojuma savākšanu plānots sākt jau šodien.

Pirmie ziņojumi par ievēroto piesārņojumu parādījās jau pirmdienas rītā, kad kāds iedzīvotājs telefoniski informēja Vides aizsardzības inspekciju par ūdens malā atrastiem naftas produktu gabaliņiem.

Citi šobrīd lasa

Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 3
Helikopters, kurā atradies Irānas prezidents Raisī, veicis piespiedu nosēšanos 1
Ukrainas uzbrukums Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Tēmas: Tallina
Pievienot komentāru