"DKV Joventut" gatava pārdot Ruvio par sešiem miljoniem dolāru

Ziņas
2009. gada 21. aprīlī 19:57 2009. gada 21. aprīlī 19:57
 

Badalona (Spānija), 21.apr., LETA. Spānijas klubs Badalonas "DKV Joventut" otrdien atgādināja, ka talantīgais spāņu basketbolists Rikijs Ruvio šo vienību atstās tikai tādā gadījumā, ja kāds Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs būs gatavs viņu izpirkt par sešiem miljoniem dolāru (3,25 miljoniem latu).

Pirmdien Ruvio aģents Dans Fegans tikās ar "DKV Joventut" prezidentu Hordi Viljakampu, pēc kā izskanējušas runas, ka 18 gadus vecais Ruvio plāno pieteikties 26.jūnijā paredzētajam NBA draftam.

Tomēr "DKV Joventut" otrdien izplatītajā paziņojumā atgādināja, ka basketbolistam vēl uz diviem gadiem ir spēkā līgums ar Badalonas klubu un viņš to atstās tikai tad, ja tiks izpirkts.

Pēdējos divus gadus par Eiropas labāko jauno basketbolistu atzītajam Ruvio šogad NBA draftā tiek prognozēts otrais izvēles numurs aiz Oklahomas universitātes komandas "Sooners" spēlētāja Bleika Grifina.

Tomēr NBA noteikumi nosaka, ka komanda par ārzemju spēlētāja līguma izpirkšanu nevar maksāt vairāk nekā 500 tūkstošus dolāru (271 tūkstoti latu). Tas nozīmē, ka Ruvio jaunā komanda varētu segt tikai daļu no summas, bet pārējā būtu jāsedz pašam basketbolistam.

Pagājušajā gadā "DKV Joventut" jau atstāja viens no tās līderiem Rudijs Fernandess, kurš šosezon aizvadīja veiksmīgu debijas sezonu NBA klubā Portlendas "Trail Blazers".

Citi šobrīd lasa

"Kā var tā dzīvot?" virāls kļūst Rīgā uzņemts aculiecinieka video 4
Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 3
Pievienot komentāru