Zināmi Latvijas sieviešu tenisa izlases pretinieki Federāciju kausa apakšgrupu turnīrā

Ziņas
2009. gada 21. aprīlī 18:39 2009. gada 21. aprīlī 18:39
 

Antalja (Turcija), 21.apr., LETA. Latvijas sieviešu tenisa izlase Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas otrās grupas turnīra, kas šonedēļ notiks Turcijas pilsētā Antaljā, apakšgrupu sacensībās tiksies ar Portugāles un Marokas valstsvienībām, noskaidrojās otrdien notikušajā izlozē.

Portugāles izlase pagājušajā gadā izkrita no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas un tāpēc pasaules rangā atrodas visaugstāk - 51.vietā, bet Marokai rangā ir otrais zemākais reitings, un tā ieņem 65.vietu. Savukārt Latvijas izlase pašlaik pasaules rangā atrodas 56.pozīcijā.

Otrajā apakšgrupā cīņas aizvadīs Gruzija, kas atrodas 53.pozīcijā, 57.vietu ieņemošā Turcija un 66.vietā esošā DĀR.

Pirmo maču Latvijas izlase turnīrā aizvadīs tieši ar Portugāli.

Katras apakšgrupas uzvarētāji pēc grupu turnīra tiksies ar otras grupas otrās vietas ieguvējiem, un šī dueļa uzvarētājs nākamgad varēs startēt Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasē bez spēcīgākās tenisistes Anastasijas Sevastovas un labākās dubultspēļu speciālistes Līgas Dekmeijeres iekļautas arī Irina Kuzmina un Diāna Marcinkēviča, bet izlases kapteine būs Daiga Juška.

Pirmdien publicētajā WTA rangu tabulā Sevastova vienspēlēs ieņem 161.vietu, kas ir labākā viņas karjerā, Kuzmina - 348.vietu, Dekmeijere atrodas 622.vietā, savukārt Marcinkēviča patlaban ieņem 943.pozīciju, kas viņai arī ir augstākā karjerā.

Savukārt dubultspēļu rangā Dekmeijere šonedēļ atrodas 66.vietā, kas ir par trijām pozīcijām augstāk nekā viņas līdzšinējā labākā vieta karjerā. Kuzmina ieņem 218.pozīciju, bet Sevastova atrodas 385.vietā, kas arī ir augstākā vieta viņas karjerā. Rekordu sasniegusi arī Marcinkēviča, kura šonedēļ ieņem 761.pozīciju.

No Portugāles tenisistēm WTA vienspēļu rangā augstāko vietu ieņem talantīgā 16 gadus vecā Mišela Larčera de Britu, kura atrodas 134.vietā, Neuza Silva ieņem 162.vietu, bet Frederika Pedade atrodas 199.pozīcijā. Savukārt Marokas labākā tenisiste ir ranga 522.vietā esošā Fatima Zahrae el Alami.

Citi šobrīd lasa

"Kā var tā dzīvot?" virāls kļūst Rīgā uzņemts aculiecinieka video 4
Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Pievienot komentāru