Krievijas vēstniecība. (Foto: LETA)

Krievijas vēstniecības diplomātu Latvijā pasludina par "persona non grata" 2

Sabiedrība
27. martā 18:25 2024. gada 27. martā 18:25
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš, pamatojoties uz Krievijas vēstniecības ilgstoši īstenoto nepieņemamo un provokatīvo publisko komunikāciju, pasludinājis Krievijas vēstniecības diplomātu par valstij nevēlamu personu, liedzot turpmāk uzturēties Latvijā.

27. martā uz Latvijas Republikas Ārlietu ministriju (ĀM) tika izsaukts Krievijas Federācijas pagaidu pilnvarotais lietvedis Oļegs Zikovs, kuram tika izteikts kategorisks Latvijas puses protests par vēstniecības ilgstoši īstenoto nepieņemamo un provokatīvo publisko komunikāciju, kas ir klajā pretrunā ar 1961. gada Vīnes konvencijas par diplomātiskajiem sakariem burtu un garu.

Krievijas vēstniecība, neskatoties uz vairākkārtējiem Ārlietu ministrijas aizrādījumiem, ir turpinājusi nekorektu publisko komunikāciju, kas vērsta uz Latvijas valsts varas institūtu un iestāžu diskreditāciju un naida kurināšanu Latvijas sabiedrībā.

Ņemot vērā augstākminēto, Latvijas Republikas ārlietu ministrs ir pieņēmis lēmumu pasludināt vienu Krievijas vēstniecības diplomātu par "persona non grata". Krievijas diplomātam Latvija jāpamet līdz 10. aprīļa dienas beigām.

Citi šobrīd lasa

"Es jūtos kā karaliene!" - Katrīne Vasiļevska blondīne ir tikai sirdī
Arī šogad viss beidzies skumji. Durbes jūras ērgļu ligzdā nav palikusi neviena Mildas ola 3
Plaši apmeklētā Lielajā talkā sakopj 1149 vietas visā Latvijā; daži atradumi pārsteidz daudzus
Skatīt visus komentārus