Drons (Foto: UKRINFORM/SIPA)

Ukrainai tiks sūtīti Latvijā ražoti droni 1

Sabiedrība
18. aprīlī 20:46 2024. gada 18. aprīlī 20:46
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Latvijas iniciētajā dronu koalīcijā Ukrainai tiks nosūtīti Latvijā ražoti droni, ziņoja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks tviterī bija apgalvojis, ka Latvijas līderība NATO dronu koalīcijā vainagojusies ar pirmo panākumu - gatavību Ukrainai nosūtīt Ķīnā iepirktus dronus. Savukārt nepieciešamība valdībai veikt nacionālu pasūtījumu Latvijas industrijai, pēc viņa paustā, nav radusi dzirdīgas ausis.

Jau ziņots, ka Latvijas valdība otrdien nolēmusi nosūtīt pirmo dronu partiju Latvijas iniciētajā dronu koalīcijā Ukrainas atbalstam. Ja pirms tam dronus sūtīja no sabiedrības ziedojumiem, tad Latvijas iniciētajā dronu koalīcijā pirmā lielā partija tiek nosūtīta līdz ar otrdienas valdības lēmumu.

14.februārī līdzās Latvijai nodomu vēstuli par dalību dronu koalīcijā parakstīja Ukraina, Dānija, Igaunija, Lietuva, Nīderlande, Vācija un Zviedrija. 15.februārī koalīcijai pievienojās arī Lielbritānija un vēlāk par pievienošanos paziņojusi arī Kanāda.

Latvija dronu koalīcijas attīstībai gadā atvēlēs vismaz 10 miljonus eiro. Dronu koalīcijā esošo dalībvalstu ambīcija ir nodrošināt 1 miljonu dronu Ukrainas vajadzībām. Parakstot nodomu vēstuli, valstis apņemas ieguldīt resursus dronu ražošanai, veikt dronu un rezerves daļu piegādes Ukrainai, kā arī īstenot dronu testēšanu un karaspēka apmācību, un citu tehnisko risinājumu ieviešanu.

Citi šobrīd lasa

Ko īsti svinam 1. maijā? Šī diena ir īsts „svētku jūklis” 1
Ko patiesībā var nodarīt jau karsētas eļļas izmantošana atkārtoti?
Nepālas algotņi masveidā dezertē no Krievijas okupācijas armijas 1
Pievienot komentāru