Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. (Foto: Valsts prezidenta kanceleja)

"Mums ir jāceļ šādi gadījumi gaismā!" Rinkēvičs norāda, ka varasiestādes nedrīkst atslābt uz vardarbības gadījumiem

112
24. aprīlī 17:35 2024. gada 24. aprīlī 17:35
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv / LETA
Nesen apritēja gads, kopš Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā Leons Rusiņs nogalināja bijušo dzīvesbiedri. Jautāts, vai situācija cīņā pret vardarbību ir uzlabojusies, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs izteicās, ka "pārmaiņas notiek gan varas iestāžu attieksmē, gan sabiedrības attieksmē".

"Cilvēki, kas cieš no vardarbības, redzot, ka pārmaiņas notiek, aktīvāk vēršas pēc aizsardzības. Bet mēs redzam, ka atkal notiek varbūt viens, otrs gadījums. [..] Jāsaka, ka vēl ne visur šī izpratne ir nonākusi. Mēs nedrīkstam atslābt, mums ir jāceļ šādi gadījumi gaismā un jārunā par tiem. Lielā mērā es paļaujos uz plašsaziņas līdzekļiem, kas daudz par šo ir stāstījuši. Es redzu zināmus uzlabojumus un ceru, ka šī tendence turpināsies," sacīja prezidents.

Jau ziņots, ka pēc Ģenerālprokuratūras veiktās pārbaudes par bijušās dzīvesbiedres slepkavībā aizdomās turētā Rusiņa kriminālprocesiem divi prokurori labprātīgi aizgājuši no darba. 2023.gada 16.aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983.gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Rusiņš. Viņam bija 19 kriminālprocesi, no kuriem 18 - par to, ka viņš nepilda lēmumu par aizsardzību pret vardarbību.

Saistītās ziņas

Šokējošas ziņas Rusiņa lietā. Mirušās sievietes kaimiņiene palīdzēja slepkavam izsekot upuri
Pirms gada sievieti noslepkavojušais Leons Rusiņš pagaidām nav atrasts, iespējams, viņš ir miris
Gads pēc Rusiņa veiktās slepkavības: varmākas vēl aizvien izsprūk no reāla cietumsoda 2

Rusiņu pēc slepkavības policijai nav izdevies aizturēt, bet vienlaikus nav izslēgts, ka viņš izdarījis pašnāvību. Pārbaudes rezultātā Ģenerālprokuratūrā arī sākti divi kriminālprocesi, tajā skaitā par Rusiņa iespējami izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem - vajāšanu un draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesa bojājumu - pret cietušo tirdzniecības centra "Sēlija" stāvlaukumā. Minētajos kriminālprocesos izmeklēšanu veic Valsts policija.

Citi šobrīd lasa

Nosaukts šogad Latvijā pieprasītākais amats
Atklāts iemesls, kāpēc Keita Midltone vēlas izlīgt ar Meganu Mārklu
VIDEO: visa Skanste dūmos. Jaunuzceltajā “Elemental” biroju ēkā izcēlies ugunsgrēks 1
Pievienot komentāru