Kautiņš ar autobusa pasažieri: Valmieras transporta uzņēmums noliedz, ka šoferis būtu rīkojies pretēji protokolam

112
25. aprīlī 10:52 2024. gada 25. aprīlī 10:52
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Otrdien starppilsētu pasažieru autobusā maršrutā Valka-Rīga izcēlās kautiņš. Kāds iereibis vīrietis sakāvās ar šoferi. Par spīti incidentam, pārvadātāju uzņēmuma darbinieki neizsauca policiju un turpināja ceļu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Viens no pasažieriem ievēroja, ka vīrietis iekāpj autobusā, rokā turot alkoholiskā kokteiļa pudeli. Viņš atvēra dzērienu un sāka to dzert salonā. Vēlāk pudele viņam izkrita no rokām. Autobusa šoferis to pamanīja un kā stāsta pasažieris, laikam lika satīrīt.

Sabiedriskā transporta šoferim esošā situācija ļoti nepatika, un viņš apturēja autobusu, lai izdzītu vīrieti ārā no autobusa. Iereibušais ceļotājs noliedza savu vainu salona piemēslošanā, kā arī neatzina, ka vispār būtu lietojis alkoholu.

Viens no pasažieriem nāca talkā autobusa šoferim, kurš centās izsēdināt dzērienu baudītāju, sākās kautiņš. "Viņš tur pretojās, viņi divatā mēģināja viņu piecelt, un, kad viņi viņu piecēla, viņš sadusmojās un šoferim uzreiz iesita pa seju," stāsta pasažieris.

Sasistais pasažieris tika atstāts guļam sniegotā grāvī, nekurienes vidū, bet šoferis atsāka braucienu uz Rīgu. Policija netika izsaukta.

Valsts policijas pārstāve Zane Vaskāne informē, ka par notikušo policijai nav ziņots, likumsargi par to uzzinājuši no sociālajiem tīkliem. Attiecīgi pēc tam policija sazinājusies ar pārvadātāju. Šobrīd saistībā ar notikušo saņemts iesniegums policijā un tiek skaidroti notikušā apstākļi, kā arī iesaistītās personas.

Par notiekošo autobusos šajā maršrutā atbild SIA "VTU Valmiera" darbinieki. Uzņēmuma pārstāvji noliedz, ka autobusa šoferis būtu rīkojies pretēji protokolam. 

<

“Saprotiet, policija vienmēr ir jāgaida, tajā pašā laikā mēs paši esam valmierieši un mums Valmierā ar pašvaldības policiju, ir ļoti labas attiecības, mēs zinām, ka viņi atbrauks piecu, desmit minūšu laikā. Citā rajonā, iespējams, tiem policistiem vajadzētu ilgāku laiku. Autobusa šoferim bija jāpieņem adekvāts lēmums, lai atrisinātu šo situāciju. Pēc būtības obligāti policija nav jāizsauc, ja pasažieris izkāpis ārpusē, viņš nebija autobusā,” skaidroja SIA “VTU Valmiera” Valmieras autobusu parka vadītājs Zigurds Lapers.

Policijas pārstāvji šādai nostājai nepiekrīt. Proti, redzot noziedzīgu nodarījumu, gan šoferim, gan pasažieriem būtu bijis jāzvana likumsargiem un izlocīšanās no atbildības var beigties smagi.

Piemēram, ja piekautais vīrietis būtu palicis grāvī un gājis bojā vai no gūtajiem ievainojumiem, vai citu iemeslu dēļ, visiem iesaistītajiem cilvēkiem – arī lieciniekiem – būtu jāatbild likuma priekšā par bezdarbību.

Kā raidījums "Degpunktā" uzzināja Valsts policijā, šajā gadījumā lemt nemiera cēlāju sodīt par huligānismu.

Citi šobrīd lasa

Miljonāra Oļega Fiļa draudzene Kristīne Jelinska ierauta pikantā attiecību drāmā
Krievi ieņem amerikāņu bāzi Āfrikā
Nosaukts šogad Latvijā pieprasītākais amats
Pievienot komentāru