"Trade Taxi" taksometrs Maskavā. (Foto: Ekrānuzņēmums)

Pasažierus lidostā “Rīga” apkrāpj, iespējams, Maskavā reģistrēta kompānija 4

Sabiedrība
26. aprīlī 11:15 2024. gada 26. aprīlī 11:15
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Andra kolēģis 21. aprīlī ieradās Latvijā, un ērtības labad, lai mērotu salīdzinoši nelielu ceļa posmu, izlēma nolīgt taksometru. Tomēr pārsteigumi sākās tad, kad viņš tika nogādāts līdz galamērķim “Riga Islande hotel” - par 13 minūšu braucienu taksometra “Trade Taxi” vadītājs viņam pieprasīja 55 eiro.
Andris dalās ar kolēģa pieredzi. (Foto: Ekrānuzņēmums)

“Pat nezinu, ko lai saka. Rīgā ielidoja kolēģis un par 13 minūšu braucienu viņam tika izrakstīts čeks 55 eiro vērtībā,” sociālajā vietnē “Facebook” norāda Andris.  

Kamēr Ivo ierosinājis “krāpniekam atņemt licenci”, Ilva norāda, ka “pirms iekāpšanas taksī vienmēr ar autovadītāju jāvienojas par pakalpojuma cenu”, bet Jūlija uzsver, ka “taksometra pakalpojumus visizdevīgāk nolīgt caur dažādām mūsdienās pieejamām aplikācijām”.

Andra publicētais maksāšanas dokuments apliecina, ka brauciens noticis 21. aprīlī, tas ildzis 13 minūtes un 49 sekundes, un veiktā distance ir 8.7 kilometri. Par nolīgšanu prasīti 2.13 eiro, par iekāpšanu taksī šoferis prasījis 4 eiro, par mēroto distanci 34.87 eiro, par ceļā pavadīto laiku 6.88 eiro, tāpat baucienam piemērota 10 eiro liela papildmaksa. Pakalpojuma sniedzējs ir SIA “Trade Taxi”.

Meklējot uzņēmumu “Lursoft” datu bāzē, nākas secināt, ka uzņēmums ar nosaukumu SIA "Trade Taxi" vai minēto reģistrācijas numuru 40205178561 neeksistē. Tomēr atrodamas liecības par analoga nosaukuma taksometra kompāniju krievu valodā - “Трейд-Такси”, kas reģistrēta Maskavā 2009. gadā. 

Šis nebūt nav vienīgais gadījums ar negodprātīgu taksometra vadītāju praksi lidostā "Rīga" pēdējās nedēļas laikā. Arī Normunds dalījies līdzīgā pieredzē ar citu krāpniecisku taksometra kompāniju, tiesa - tādu, kas atrodama uzņēmuma reģistrā.

“Atlido cilvēks vēlā vakarā un par braucienu līdz vienai no tuvākajām viesnīcām samaksā 35eur(par 1,9km un 4min braucienu), bet šoferis gan no sākuma gribēja 43eur,” par sava drauga nepatīkamo incidentu vēsta Normunds.

Maksāšanas dokuments apliecina, ka brauciens noticis 22. aprīlī, mēroti 1.9 kilometri un ceļā pavadītas 3.47 minūtes. Taksometra nolīgšana Normundam izmaksājusi 9 eiro, par ceļā pavadīto laiku taksometra vadītājs prasījis 3.03 eiro, par braucienu piemērota 10 eiro liela papildu maksa. Pakalpojuma sniedzējs ir SIA “Latar”  -  uzņēmums reģistrēts 2022. gada 4. maijā, Tabores pagastā, kas atrodas uz Austrumiem no Daugavpils.

Normunds paudis cerību, ka viņa ieraksts sasniegs atbildīgās personas un kaut kas šajā negodprātīgajā taksometru praksē drīzumā tiks labots.

Konteksts

Jau ziņots, ka lidosta “Rīga” uzsākusi cīņu ar negodprātīgiem taksometru vadītājiem Rīgas lidostā ieviešot vaučera sistēmu – turpmāk turpmāk pasažieriem būs iespējams iegādāties vaučerus braucienam ar taksometru no lidostas uz pilsētas centru un Pārdaugavu. Vaučeru sistēma ļaus pasažieriem un lidostas viesiem izvēlēties taksometru braucienus par iepriekš noteiktu un skaidri zināmu cenu neatkarīgi no ceļā pavadītā laika un nobraukto kilometru skaita vaučeru darbības zonā. Iepriekš iegādātos vaučerus pasažieri var izmantot to pārvadātāju taksometros, kas saņēmuši īpašās licences kartītes darbam lidostas teritorijā, – “XTaxi” un “TaksiLV”. Šie taksometri atrodas pirmajā līnijā pie izejām no ielidošanas termināļa.

Pasažierim pirms brauciena ir jāuzrāda vaučers taksometra vadītājam, kurš to validēs un pārliecināsies par tā derīgumu. Vaučers ir derīgs vienam braucienam virzienā no lidostas uz galapunktu Rīgas centrā vai Pārdaugavā vaučeru darbības zonā. Ja brauciena galapunkts atrodas tālāk par vaučera darbības teritoriju, tālāk par braucienu pasažieris maksā ierastajā kārtībā, norēķinoties pēc skaitītāja.

Vaučeru darbības zona aptver lielāko daļu Rīgas viesnīcu, prognozējot, ka lielākais šī pakalpojuma lietotāju apjoms varētu būt ārvalstu viesi, piemēram, tūristi vai darījumu braucienu pasažieri, kuriem taksometra pakalpojumu no lidostas savlaicīgi iegādātos uzņemošā puse. Vaučeru darbības zonas karti lūdzam skatīt pielikumā. Orientējoši tā ietver teritoriju starp Krišjāņa Valdemāra, Skanstes, Lāčplēša un Valmieras ielu līdz Tallinas ielai Rīgas centrā, kā arī teritoriju no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Kurzemes prospektam Pārdaugavā.

RIX Rīgas lidostas Apmeklētāju centrs atrodas lidostas termināļa 1. stāvā, E ielidošanas zālē. Viena vaučera cena ir 33 eiro un 50 centi. Vaučerus nav iespējams izmantot citu zīmolu vai citu pārvadātāju transportlīdzekļos.

Citi šobrīd lasa

VIDEO: ukraiņi ar jūras dronu Krimā veiksmīgi uzbrukuši krievu okupantu ātrgaitas kuterim
FOTO: Lielbritānijā pieticīgi tiek aizvadīta karaļa Čārlza III kronēšanas gadadiena
FOTO: Latvijā ieradies Vācijas kanclers Olafs Šolcs 2
Skatīt visus komentārus