Publicitātes attēls

Daugavpilī apstiprināts jauns tramvaju maršruts 1

Novadu ziņas
27. aprīlī 07:42 2024. gada 27. aprīlī 07:42
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Daugavpilī ir apstiprināts jauns tramvaju maršruts Nr. 5, bet pasažieru pārvadājumus tramvaju maršrutā Nr. 3 eksperimentālā kārtā nodrošina pēc jaunas kustības shēmas un jauna kustības saraksta.

SIA “Daugavpils satiksme”  apstiprinājis tramvaju maršruta Nr. 5 “Cietoksnis - Ķīmija - Stropu Ezers - Cietoksnis” un tramvaju maršruta Nr. 3 “Cietoksnis - Stropu Ezers - Ķīmija - Cietoksnis” esošos kustības sarakstus un kustības shēmas.

Saistībā ar jaunas tramvaju līnijas izbūvi Vaiņodes ielas posmā un esošās tramvaju līnijas pārbūves pabeigšanu, savienojot pilsētas apkaimes “Ķīmija” un “Vecstropi” Daugavpilī”, un šī tramvaju sliežu ceļa posma nodošanu ekspluatācijā, no šā gada 25. janvāra pilsētā ir ieviests jauns tramvaju maršruts Nr. 5 “Cietoksnis - Ķīmija - Stropu ezers - Cietoksnis”. Savukārt pasažierus tramvaju maršrutā Nr. 3 eksperimentālā kārtā pārvadā pēc jaunas kustības shēmas "Cietoksnis - Stropu ezers - Ķīmija - Cietoksnis” un jauna kustības saraksta.

Ar tramvaju maršrutu Nr.3 un Nr.5 atšķirībām var iepazīties šeit.

Projekta realizācijas rezultātā ievērojami paplašinājās Daugavpils sabiedriskā transporta maršrutu tīkls, proti, tramvaju kustību nodrošina pa diviem lieliem apļiem,  kas ietver sevī un savieno dažādas pilsētas apkaimes: Cietoksni un Ķīmiju; Ķīmiju ar Stropiem un Neredzīgo ciematu. Veicot novērojumus eksperimenta laikā, secināts, ka izmaiņas kustībā nav nepieciešamas un piedāvātais kustības saraksts un shēmas paliks spēkā.

Saistībā ar tramvaju kustības intervāla palielinājum līdz 56 minūtēm, "Daugavpils satiksme" vērš pasažieru uzmanību, ka no pilsētas centra līdz Komunālajiem un Brāļu kapiem, kā arī līdz Neredzīgo ciematam var nokļūt gan ar 3., gan ar 5. maršruta tramvaju, papildus tramvaju satiksmei ir nodrošināta arī autobusu satiksme un līdz minētiem punktiem var nokļūt arī ar autobusu Nr.12 “Autoosta - Križi” un rīta stundās - ar autobusiem Nr.2 “Jaunā Forštadte - Reģionālā Slimnīca - Autoosta” un Nr.2A “Jaunā Forštadte - Reģionālā Slimnīca - Vecstropi - Autoosta”.

Citi šobrīd lasa

Somi pārsteidz, uz Eirovīzijas skatuves novelkot bikses... un tiek finālā!
FOTO: makšķerniekam Ventā gadījies ļoti neparasts loms
Krievija brīdina par "milzīgām briesmām", ja NATO nosūtīs karaspēku uz Ukrainu
Pievienot komentāru